Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τζέφρι Πάιατ: Φανταστική ευκαιρία για έξοδο από την κρίση – Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα

Τζέφρι Πάιατ
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Μετά την απόλυτη στήριξή του στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στηρίζει και την ελληνική οικονομία. Μίλησε για φανταστική ευκαιρία, σημειώνοντας πως οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν.

Υπάρχει μια “φανταστική ευκαιρία” να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να μπει σε μια εποχή ανάπτυξης, τόνισε ο Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο χθεσινοβραδινής (27.04.2018) εκδήλωσης των αποφοίτων αμερικανικών πανεπιστημίων και του φορέα “Νέο Ρεύμα-Νέο Όραμα”, στη Θεσσαλονίκη.

Ερωτηθείς εάν έχει έρθει η ώρα να τελειώσει η συζήτηση για την κρίση και να μπούμε σε μια εποχή ανάπτυξης, ο Αμερικανός πρεσβευτής υπογράμμισε πως υπάρχει μια “φανταστική ευκαιρία” και ότι “οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να το στηρίξουν αυτό” και “να στείλουν ένα θετικό μήνυμα στους Αμερικανούς επενδυτές, να διαδώσουν το μήνυμα για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν εδώ”.

Τζέφρι Πάιατ: Στηρίζουμε, συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι “είναι πολύ σημαντικό ασφαλώς να συνεχίσει η Ελλάδα να καταδεικνύει τη δέσμευσή της απέναντι στο μεταρρυθμιστικό έργο, μια μεταρρυθμιστική διαδικασία, που ανήκει και καθορίζεται από την ελληνική κυβέρνηση”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

“Με έχουν ενθαρρύνει όσα έχουν πει ο αντιπρόεδρος κ. Δραγασάκης και ο υπουργός (Οικονομικών) κ. Τσακαλώτος και το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός” σημείωσε ο κ. Πάιατ, ο οποίος δήλωσε “πολύ αισιόδοξος” και διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά πως “η αμερικανική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλίσει ότι η διαδικασία αυτή θα είναι επιτυχής”.

Όπως είχε πει και λίγο νωρίτερα, από το βήμα της εκδήλωσης, οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν ώστε να διασφαλιστεί πως η φετινή χρονιά θα είναι όντως η χρονιά που η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα από την κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις