Πολιτική

Τζιτζικώστας: Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει τακτική

Αλλαγή τακτικής της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για εποικοδομητική αντιπολίτευση, ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Τζιτζικώστας, τόνισε επίσης ότι οι πολιτικές των περιφερειών που έχουν την ευθύνη για σχεδόν όλα τα ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τη χώρα. Ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία, ανέφερε στην ίδια συνέντευξη, είμαστε πρώτοι από όλες τις ελληνικές περιφέρειες στο νέο ΕΣΠΑ και μία από τις πέντε καλύτερες στην Ευρώπη, βάσει των αποτελεσμάτων μας. Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ακόμη ότι στη συνεργασία περιφέρειας και κεντρικής διοίκησης υπάρχουν «καλά και κακά φεγγάρια», που εν τέλει εξαρτώνται από τον εκάστοτε υπουργό.

Χαρακτήρισε καλύτερο στη συνεργασία το υπουργείο Ανάπτυξης, ειδικά στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, ενώ εντόπισε προβλήματα στη συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και ιδιαίτερα με την προηγούμενη διοίκηση του δεύτερου.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κάλεσε τα αρμόδια υπουργεία, τα οποία έχουν πλέον την αρμοδιότητα, να ορίσουν ως αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley: Συζητήσεις με διευθυντικά στελέχη της General Catalyst των 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Συζητήθηκαν οι ευρύτερες εξελίξεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για την Ελλάδα σε τομείς όπως οι ψηφιακές υποδομές, η έρευνα και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley 34
Ο Δένδιας «κλείδωσε» τον αμυντικό άξονα με Αίγυπτο και Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο: Το κοινό ανακοινωθέν – απάντηση στην Τουρκία για τη συμφωνία της Μέκκας
Η κρίσιμη διατύπωση για «ταχεία και ενιαία αντίδραση» απέναντι σε απειλές και η συνάντηση με τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Νίκος Δένδιας, επίσκεψη Αίγυπτος