Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Βαγγέλης Μαρινάκης: “Αποτυχημένος ο Πέτρος Κόκκαλης – Μου ζητούσε δανεικά το Μαξίμου”

Βαγγέλης Μαρινάκης: “Αποτυχημένος ο Πέτρος Κόκκαλης – Μου ζητούσε δανεικά το Μαξίμου”
Φωτογραφία InTime News

«Βόμβες» εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον Πέτρο Κόκκαλη και την κυβέρνηση να βρίσκονται -κυρίως- στο στόχαστρό του. Χαρακτήρισε… αποτυχημένο τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε πως μέχρι να αρνηθεί ένα από τα αιτήματα, οι σχέσεις του με το Μαξίμου ήταν καλές.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε το πρωί της Πέμπτης στον Real Fm και τα όσα είπε σίγουρα θα συζητηθούν. Αν και είπε πως δεν υπάρχει αντιπαράθεση ανάμεσα στο ίδιο και τον Πέτρο Κόκκαλη, συμπλήρωσε πως «ήταν μαζί μας για να έχει ένα αντικείμενο απασχόλησης. Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του και στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό άφησε χρέη».

Το μοναδικό κοινό του στοιχείο με την οικογένεια Κόκκαλη, είπε, ήταν η διαδοχή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. «Εγώ δεν είχα και δεν έχω καμία σχέση με το Δημόσιο, δεν διαπλέχθηκα με κόμμα και πολιτικούς για να γιγαντωθώ», τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Απέρριψε δε και τα όσα ακούγονται για σχέση του Ολυμπιακού με τη ΝΔ. «Αν ένας σύλλογος στην Ελλάδα είναι μακριά από οποιοδήποτε κόμμα και κυβέρνηση, είναι ο Ολυμπιακός. Στον Ολυμπιακό υπάρχει no politica», είπε.

«Δεν μου έκανε εντύπωση η παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Επί ημερών Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ οι εταιρείες του Σωκράτη Κόκκαλη έχουν λάβει τεράστια ποσά», είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και συνέχισε να ρίχνει… βόμβες, αυτή τη φορά με στόχο το Μαξίμου.

Αφού τόνισε πως κατά την άποψη του (και σε αντίθεση, όπως είπε, με όσα έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης) ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν δίκαιος, σημείωσε πως τότε (το 2016) είχε άριστες σχέσεις τόσο με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά όσο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Παππάς ήταν άψογος και ό,τι χρειαζόταν, οποιαδήποτε απάντηση, απευθυνόταν κατευθείαν στον κ. Τσίπρα. Μια μέρα πριν καταθέσουμε την πρώτη δόση, αλλά και την ίδια μέρα, ο κ. Παππάς μου μετέφερε την επιθυμία του ίδιου και του πρωθυπουργού να πληρώσουμε πρώτοι την πρώτη δόση των 26. εκ ευρώ. Και παρά το γεγονός ότι εκκρεμούσε η απόφαση του ΣτΕ εμείς πληρώσαμε κανονικά την δόση και μας ευχαρίστησαν. Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα, είχαν ελεγχθεί και δεν υπήρχε καμία υπόνοια περί βρώμικου χρήματος, όπως λέει σήμερα ο κ. Παππάς», τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Υποστήριξε επίσης ότι «μου ζήτησε τότε ο κ. Παππάς και άλλη μια χάρη, που μου είπε ότι ήταν αίτημα του πρωθυπουργού. Να συναντήσω τον κ.Κ αλογρίτσα. ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του δώσω με τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατομμυρίων ευρώ για να δώσει και εκείνος την πρώτη δόση. Δεν ήταν κρυφά τα ραντεβού μας. Γίνονταν και στο σπίτι μου ακόμα. Μου το ζήτησαν, εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι δεν θα μπορούσα να το πράξω. Ήταν τότε ευχαριστημένοι να δώσω και άλλα χρήματα για άλλο κανάλι που θα φτιαχνόταν στο Μαξίμου. Προκαλώ τον κ. Παππά και τον κ. Τσίπρα να με διαψεύσουν».

Οι σχέσεις του με την κυβέρνηση χάλασαν, όπως είπε, όταν πήρε τον ΔΟΛ και «δεν δέχθηκα να βάλω, όπως είχαν ζητήσει διευθυντές που ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έχω συνηθίσει να είμαι μπροστινός ή φερέφωνο, δεν κρύβομαι».

Αναφερόμενος στο θέμα της δωρεάς που είχε κάνει στη ΝΟΔΕ Πειραιά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε ότι το έκανε στη μνήμη του πατέρα του, που ήταν βουλευτής της ΝΔ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του πως «ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας». «Δεν είπαν για την πραγματική διαπλοκή. Όταν μπαίνει από την πίσω πόρτα στο Μαξίμου αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες μα τσάντες και βαλίτσες».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις