Τετάρτη, 29 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βαρουφάκης: Δεν είναι πρόβα τζενεράλε οι ευρωεκλογές – Τι είπε για Τσίπρα, Μητσοτάκη

Βαρουφάκης: Δεν είναι πρόβα τζενεράλε οι ευρωεκλογές – Τι είπε για Τσίπρα, Μητσοτάκη
photo intime

Την παρουσίαση του προγράμματος «ΜέΡΑ25» για τις ευρωεκλογές έκανε χθες τστην Κέρκυρα, ο γραμματέας του κόμματος «ΜέΡΑ25», Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαρουφάκης κατέκρινε τα κόμματα, «που χρησιμοποιούν», όπως είπε, «τις ευρωεκλογές ως πρόβα «τζενεράλε» για τις εθνικές εκλογές», ενώ ανέλυσε το πρόγραμμα του «ΜέΡΑ25» για την ευρωβουλή.

Όπως δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης “Οι ευρωεκλογές είναι πρόβα «τζενεράλε» για όλα τα κόμματα εκτός του «ΜέΡΑ25». Εμείς καταδικάζουμε την αντιμετώπιση των ευρωεκλογών ως μία πρόβα τζενεράλε, ως μία δημοσκόπηση. Θεωρούμε ότι αυτό είναι εγκληματικό, γιατί στις ευρωεκλογές κρίνονται διάφορα διακυβεύματα που αφορούν το σπίτι μας, που είναι η Ευρώπη. Εμείς ως πραγματικοί ευρωπαϊστές, πηγαίνουμε στην Ευρωβουλή με συγκεκριμένες προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει ώστε να σταματήσει η διάλυση της. Το να τις χρησιμοποιείς, όπως είπε ο κ Τσίπρας, ως ένα δημοψήφισμα, όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης κι όλα τα υπόλοιπα κόμματα, είναι σα να παίρνεις μία τεράστια ευκαιρία να παρέμβεις στην ευρωπαϊκή κρίση και να τη πετάς στο καλάθι των αχρήστων».

Την πολιτική εκδήλωση, που διεξήχθη στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, προλόγισε η ευρωβουλευτής και υποψήφια του κόμματος «ΜέΡΑ25», στις ευρωεκλογές, Σοφία Σακοράφα.

Στην εκδήλωση ο κ. Βαρουφάκης, ανέλυσε το πρόγραμμα του κόμματός του και κάλεσε πολίτες να δώσουν ένα «βροντερό παρών» στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Το «ΜέΡΑ25», αντιμετωπίζει τις ευρωεκλογές σοβαρά. Δεν τις χρησιμοποιούμε ως πρόβα τζενεράλε για τις εθνικές εκλογές, δεν «δαιμονοποιούμε» τους αντιπάλους, μιλάμε με προγραμματικό λόγο. Είμαστε ένα μοναδικό πανευρωπαϊκό κόμμα που «κατεβάζουμε» το ίδιο πρόγραμμα σε 11 χώρες. Πρόκειται ένα πρόγραμμα για επενδύσεις, με 5% του συνολικού ΑΕΠ της Ευρώπης, 500 δισεκ. το χρόνο, με συγκεκριμένη κοστολόγηση χωρίς να υπάρχει ούτε ένα ευρώ φόρου που χρειάζεται να χρηματοδοτηθεί, με ταμείο καταπολέμησης της φτώχειας 100 δισεκ., με πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους, με συγκεκριμένες προτάσεις για περισσότερη διαφάνεια και τον εκδημοκρατισμό της διαδικασίας λήψεως αποφάσεων στην Ευρώπη”.

“Ο Έλληνας καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα ασφυκτιά, επειδή είναι μέσα σε μία Ευρώπη που αποδομείται, καταλαβαίνει ότι όσο αυτό συνεχίζεται και η Ευρώπη διαλύεται, η χώρα μας δεν πρόκειται να ορθοποδήσει. Ήρθε η στιγμή να πάρει σοβαρά μια πρόταση του «ΜέΡΑ25», που συνδυάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το τι πρέπει να γίνει στην Ευρώπη, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα το οποίο θα «κατεβάσουμε» στους πολίτες με τις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις