Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βαρουφάκης: Συμπαθώ τον Λαφαζάνη – Όχι με κάθε κόστος στο ευρώ

Πηγή Eurokinissi
Πηγή Eurokinissi

Πέρα από τις συμπάθειες ο Βαρουφάκης ουσιαστικά απέκλεισε το να κατέβει στις εκλογές με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ δεν απέκλεισε την συμμετοχή του σε νέα κυβέρνηση του Α. Τσίπρα.

Με συνέντευξη του στη Welt ο Γ. Βαρουφάκης περιέγραψε ως συμπαθητικές τις σχέσεις του με τον Π. Λαφαζάνη και το κόμμα του αλλά έβαλε τέλος στα σενάρια συμπόρευσης στις εκλογές.
”Τους συμπαθώ, και νομίζω ότι με συμπαθούν, αλλά πολιτικά η απόσταση που μας χωρίζει είναι μεγάλη. Δεν θα ήταν ένας λογικός συνδυασμός”.

Όπως πρόσθεσε ”για αυτούς η επιστροφή στη δραχμή είναι ιδεολογικό ζήτημα και τους κατανοώ. Αλλά ήμασταν στη δραχμή, ήταν η Ελλάδα του τότε, όχι μια σοσιαλιστική χώρα.
Παίζοντας με το νόμισμα ο τέως υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως ”είναι καλύτερα να μείνουμε στο ευρώ, αλλά όχι με κάθε κόστος. Αλλά δεν είμαι και σίγουρος ότι πρέπει να επιστρέψουμε με κάθε κόστος στη δραχμή”.

Ο Γ. Βαρουφάκης δεν απέκλεισε τη συμμετοχή του σε νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα.
”Ποτέ μη λες ποτέ. Εξακολουθώ να έχω καλές σχέσεις με τον Αλέξη και με πολλούς άλλους στον ΣΥΡΙΖΑ. Η συμμετοχή μου σε κυβέρνηση θα είχε μόνο μια προϋπόθεση. Εάν η οικονομική τους πολιτική είναι βιώσιμη”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε