Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα προετοιμασμένη ακόμα και για ένα άτακτο Brexit

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα προετοιμασμένη ακόμα και για ένα άτακτο Brexit
Intime News (αρχείο)

Η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για το Brexit, είτε είναι άτακτο είτε έπειτα από συμφωνία, και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε εκπροσώπους των επιχειρηματικών φορέων και των κοινωνικών εταίρων.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, για τις επιπτώσεις του Brexit, ο κ. Βαρβιτσιώτης διαβεβαίωσε τους φορείς ότι το ΥΠΕΞ θα είναι δίπλα τους και θα υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας του υπουργείου Εξωτερικών για όποια ζητήματα ανακύψουν.

“Ανεξαρτήτως ποιες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία, η Ελλάδα οφείλει να προετοιμάζεται για ένα άτακτο Brexit. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους παραγωγικούς φορείς, ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματά τους και να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ελληνική κρατική μηχανή στην περίπτωση που το ΗΒ στις 31 Οκτωβρίου αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία που να ρυθμίζει τις μεταξύ μας εμπορικές σχέσεις, τη διακίνηση των εμπορευμάτων, την κίνηση των πολιτών, τις εκπαιδευτικές, ιατρικές ή οποιεσδήποτε άλλες συναλλαγές πρέπει να γίνουν” δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Βαρβιτσιώτης: “Έτοιμοι για την επόμενη ημέρα”

“Σε αυτήν την κατεύθυνση”, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, “δουλεύουμε σκληρά και σε συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς φορείς, ώστε να είμαστε μία από τις χώρες που θα επιβεβαιώσει ότι η επόμενη ημέρα της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας δεν θα είναι μια μέρα χειρότερη στις διμερείς σχέσεις, αλλά θα έχουμε διατηρήσει τουλάχιστον ένα επίπεδο ανάλογο του επιπέδου των σχέσεων που έχουμε σήμερα”.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της σύσκεψης, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι “είδαμε πως δεν υπάρχουν θέματα που δεν έχουμε εξετάσει έως τώρα και δεν έχουμε συμπεριλάβει στη λίστα των θεμάτων της προετοιμασίας” και υπογράμμισε ότι αυτό μας δείχνει πως έχει γίνει μια καλή δουλειά μέχρι σήμερα.

“Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν αποκλείεται να προκύψουν ζητήματα που δεν έχουμε εκτιμήσει ως τώρα, για το πώς θα λειτουργήσουν οι σχέσεις μας με τη Μεγάλη Βρετανία την επόμενη ημέρα” σημείωσε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις