Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit

Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit. Μάλιστα είναι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο μιας αποχώρησης χωρίς συμφωνία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“H Ελλάδα έχει ήδη θέσει σε ετοιμότητα τη δημόσια διοίκηση στη βάση ενός oδικού χάρτη εθνικών δράσεων για το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην ημερίδα, με θέμα «No Deal Brexit», που διοργανώθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί διαχρονικό σύμμαχο της Ελλάδας και πως η ελληνική Κυβέρνηση θα κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, ώστε σε κάθε περίπτωση – ενός Brexit με συμφωνία ή χωρίς- οι συναλλαγές να συνεχίσουν απρόσκοπτα. Παρουσίασε αναλυτικά οικονομικά και αριθμητικά στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις ενός Brexit, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επερχόμενη συρρίκνωση του κοινοτικού ΑΕΠ και προϋπολογισμού, καθώς και του όγκου των διμερών εμπορικών συναλλαγών, εξηγώντας ποιες θα είναι οι συνέπειες της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

“Ο Χάρτης περιλαμβάνει εκτενή διϋπουργικό συντονισμό για 128 ενέργειες σε εθνικό επίπεδο, υπό την υποστηρικτική ομπρέλα του υπουργείου Εξωτερικών. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Brexit, το ελληνικό κράτος προετοιμάζεται υπηρεσιακά σε όλους τους τομείς οικονομικών, εμπορικών, πολιτικών και διπλωματικών συμφερόντων των δύο χωρών”, διαβεβαίωσε.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε πως τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και o ίδιος θέτουν πολύ ψηλά στις προτεραιότητές τους τις ανάγκες των επιχειρήσεων και του κόσμου της Μακεδονίας και της βόρειας Ελλάδας. Τόνισε πως το υπουργείο Εξωτερικών στηρίζει τις μακεδονικές επιχειρήσεις και τα μακεδονικά προϊόντα και θα είναι σε διαρκή επαφή με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια, ώστε να ενισχύσει την εξωστρέφειά τους.

Στην ημερίδα του ΥΠΕΞ για το Brexit συμμετείχε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων του υπουργείου για την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία της Δημόσιας Διοίκησης και των επιχειρήσεων στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit.

Παρευρέθηκε η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το ΥΠΕΞ, τον ΕΒΕΘ, τον ΣΒΕ και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούρου από τη ΔΕΘ: Πρόγραμμα ανασύνταξης και κάλεσμα προοδευτικής σύγκλισης
Οικονομικές παρεμβάσεις έως 6 δισ. ευρώ, κατάργηση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επαναφορά 13ου μισθού και σύνταξης, επίθεση στην κυβέρνηση και πρόταση για μητροπολιτική διοίκηση της Θεσσαλονίκης
Ρένα Δούρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο: Οι σέλφις, τα χαμόγελα, τα «high five» και η έκπληξη στην παιδική χαρά
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα πως κανένας δεν είναι μόνος του, ακόμη και αν βρίσκεται σε ένα πολύ απομακρυσμένο σημείο της χώρας, όπως το Καστελόριζο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 7
Αλέξης Τσίπρας στην 90ή ΔΕΘ: Καινοτομία, παραγωγή και ευχές για επιστροφή του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα «μεγάλα σαλόνια»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ συνομίλησε με φοιτητές, νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην 90η ΔΕΘ
Κώστας Αρβανίτης: Η κυβέρνηση τιμωρεί την ανεργία υπέρ της εργοδοσίας – Το νέο κοινωνικό «τσεκούρι» Μητσοτάκη
«Απέναντι στην πολιτική της φτωχοποίησης και του εκβιασμού, διεκδικούμε ισχυρή προστασία των ανέργων, αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία με δικαιώματα» απαντά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Κώστας Αρβανίτης
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε πρόγραμμα 5 δισ. από τη ΔΕΘ – Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς για συντάξεις, μισθούς και φόρους
Ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος παρουσίασε τις βασικές οικονομικές προτάσεις της Κουμουνδούρου, υπερασπίστηκε την κυβερνητική περίοδο 2015-2019 και έστειλε μηνύματα προς τον Αλέξη Τσίπρα, τον Παύλο Πολάκη και τις δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης
Νίκος Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΘ