Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Βασιλιάς Κάρολος: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην τελετή στέψης στο Αββαείο του Γουέστμινστερ

Βασιλιάς Κάρολος: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην τελετή στέψης στο Αββαείο του Γουέστμινστερ
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στην τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ παραβρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία συνεχάρη τους μονάρχες για την ενθρόνισή τους και τους ευχήθηκε μακρά και επιτυχημένη πορεία.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα, παραβρέθηκε και στην δεξίωση του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέιμς Κλέβερλι, στο πλαίσιο των εορτασμών για την έναρξη της νέας βασιλείας στη Βρετανία.

Η δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου:

«Θέλω να συγχαρώ τον Βασιλιά Κάρολο και την Βασίλισσα Καμίλλα για την ενθρόνισή τους και να τους ευχηθώ, εκ μέρους του ελληνικού λαού, αλλά και προσωπικά, μακρά και επιτυχημένη πορεία.

Είμαι βέβαιη ότι ο Βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει το έργο της αείμνηστης μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ, διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας.

Γνωρίζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα έχω την πεποίθηση ότι θα συνεισφέρει καθοριστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων».

Χθες, η κυρία Σακελλαροπούλου παρευρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσαν ο Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και η Βασίλισσα στους Αρχηγούς Κρατών και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις