Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βασίλης Κικίλιας: Οι Τούρκοι έχουν πρόβλημα υπέρμετρης φαντασίας – Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα

Βασίλης Κικίλιας: Οι Τούρκοι έχουν πρόβλημα υπέρμετρης φαντασίας – Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα

Για την εικόνα της Αθήνας που έχει αλλάξει και θυμίζει άλλες εποχές με τους τουρίστες να έχουν κατακλύσει το κέντρο και όχι μόνο, για τις νέες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, για τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται με στόχο όπως είπε να βοηθηθεί η μέση ελληνική οικογένεια και η μέση ελληνική επιχείρηση να ευημερήσει και να στηριχθεί σε εποχές πολύ δύσκολες, μίλησε στο newsit.gr ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας

Ο υπουργός Τουρισμού ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας είναι υγειονομικά ασφαλής και αποκάλυψε ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε όχι ένα αλλά δυο αθλητικά ξενοδοχεία στην Ελλάδα και ότι θα «βουλιάξει» η Φθιώτιδα ενόψει του Ράλι Ακρόπολις το φθινόπωρο. 

Ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στην χώρα που μας προτιμά περισσότερο από καμία άλλη είπε: «Είμαστε πρώτη χώρα σε τουρίστες από την Γαλλία. Η Γαλλία παραδοσιακά είχε πρώτη χώρα τον εαυτό τους, δηλαδή έκαναν εσωτερικό τουρισμό οι Γάλλοι και μετά ταξίδευαν στο εξωτερικό. Είμαστε πρώτη χώρα στον οδικό τουρισμό από την Ρουμανία, είμαστε με ρεκόρ από την Γερμανία. Ο CEO της TUI ανακοίνωσε ότι θα φέρει 3 εκατομμύρια ταξιδιώτες στην Ελλάδα, είμαστε πολύ ψηλά από τις Σκανδιναβικές χώρες», τόνισε ο υπουργός. 

Δυο αθλητικά ξενοδοχεία θα κάνουν την διαφορά

Ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στον θεματικό τουρισμό είπε ότι στην Λήμνο έγινε μια μεγάλη επένδυση έτσι ώστε το τουριστικό μοντέλο να είναι βιώσιμο καθόλη την διάρκεια του χρόνου. Δημιουργείται ένα υψηλού επιπέδου ξενοδοχείο το οποίο θα λειτουργεί ως τουριστικό θέρετρο το καλοκαίρι αλλά έχει πάρει την έγκριση της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ομοσπονδίας και θα μπορεί να γίνει προορισμός για ομάδες αλλά και αθλητές από ατομικά αθλήματα για την προετοιμασία τους όλη την διάρκεια της χρονιάς. 

Αποκάλυψε επίσης ότι άλλο ένα τέτοιου είδους ξενοδοχείο φτιάχνεται στα Σύβοτα τον Σεπτέμβριο και είπε ακόμα για το Ράλι Ακρόπολις οι διοργανωτές ψάχνουν 4.000 δωμάτια στην Φθιώτιδα για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν για όσους αγωνιστούν συν τις ομάδες τους. 

Ο υπουργός Τουρισμού προανήγγειλε ακόμα ότι από κοινού με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη θα ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες ένα event για τις αρχές Νοεμβρίου πριν ακριβώς από τον Κλασικό Μαραθώνιο. 

Βουλιάζουν ήδη τα Δωδεκάνησα 

«Μέλημά μας είναι το μέρισμα της επιτυχίας από το τουριστικό προϊόν να μοιράζεται εξίσου σε όλες τις περιφέρειες της χώρας», είπε ο κ. Κικίλιας και εξήγησε ότι η Ρόδος είχε ήδη ρεκόρ για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο σε σχέση με το 2019 και όπως είπε εκτός από το νησί των Ιπποτών είναι γεμάτα και όλα τα γύρω μικρά νησιά, όπως η Σύμη, η Αστυπάλαια και η Χάλκη. 

Τουρισμός για όλους 

Για το αν θα επεκταθεί σε περισσότερους πολίτες το πρόγραμμα «Τουρισμό για όλους» είπε: «Αποστολή μας είναι να υποστηρίζουμε και αυτούς που δεν μπορούν και αυτούς που δεν έχουν. Η δυνατότητα που μας έδωσε ο πρωθυπουργός και ενέκρινε 30 εκατομμύρια ευρώ φέτος για την πλατφόρμα του κοινωνικού τουρισμού δίνει την δυνατότητα να χωρίς γραφειοκρατία εγγράφονται όλοι οι δικαιούχοι και να κάνουν διακοπές από την 1η Ιουλίου έως το τέλος του έτους και να χρησιμοποιούν το voucher των 150 ευρώ όπου θέλουν να το ξοδέψουν και αυτό επεκτείνεται και σε βάθος χρόνου και ισχύει και για τα επόμενα χρόνια. Είναι μια χρονιά που πιέζεται ο Έλληνας και πρέπει να στηρίξουμε τους συμπατριώτες μας».

Πρόβλημα υπέρμετρης φαντασίας από τους Τούρκους

Ρωτήσαμε τον κ. Κικίλια για τις ανιστόρητες τουριστικές καμπάνιες των Τούρκων που επιχειρούν να παρουσιάσουν το Αιγαίο ως δική τους θάλασσα και μάλιστα δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και το μπουζούκι για να παραπλανήσουν τους ταξιδιώτες. «Για τις καμπάνιες και τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οι κύριοι διαχειρίζονται την κατάσταση προφανώς έχουν θέμα με το δημιουργικό τους ή έχουν πρόβλημα υπέρμετρης φαντασίας. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά και σταματάω εκεί. Όλοι ξέρουν τα υπέροχα νησιά μας σε ποιον ακριβώς ανήκουν, οι μαγικοί προορισμοί που υπάρχουν οι εναλλακτικοί που τους επισκέπτεται εκατομμύρια κόσμος από όλο τον πλανήτη κάθε χρόνο. Αυτά δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση είναι γνωστά και όλα τα υπόλοιπα είναι μικροπολιτική», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις διμερείς μας σχέσεις 

«Παρακολουθούμε με προσοχή και επαγρυπνούμε. Προφανώς η χώρα έχει αποδείξει ότι είναι εδώ και είναι οργανωμένη και δομημένη σε όλα τα επίπεδα και εμένα η δουλειά μου είναι να πουλάω την Ελλάδα ως brand στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και αυτό να φέρνει εισόδημα στους πολίτες. Για να συμβεί αυτό πρέπει οι κρίσεις να είναι λιγότερες. Γι αυτό και λέω ότι η φετινή χρονιά δεν έχει σχέση με το 2019 που ήταν μια ανέμελη χρονιά και χωρίς κρίση. Όμως, με στρατηγική, με σχέδιο και πολλή δουλειά κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα προσθέτουμε όπλα στην φαρέτρα μας», είπε ο κ. Κικίλιας.

Η Ευλογιά των Πιθήκων – Η χώρα μας είναι ασφαλής

«Η χώρα μας είναι ασφαλής προορισμός και γενικά και υγειονομικά. Είναι προαπαιτούμενο αυτό για τον ταξιδιώτη το 2022 και θα παρακαλούσα να επικρατήσει ψυχραιμία. Φαίνεται σύμφωνα με τους επιστήμονες ότι η κατάσταση είναι ελέγξιμη. Υπάρχει παρακολούθηση. Να μην βιαζόμαστε και να μην προτρέχουμε. Προφανώς θα έρθει και στην χώρα μας όπως εμφανίστηκε και σε άλλες χώρες».

Εκλογές και ανασχηματισμός 

Ρωτήσαμε τον υπουργό Τουρισμού και για το θέμα των εκλογών και του ανασχηματισμού. «Είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Αυτός σχηματίζει την κυβέρνηση, αυτός ξέρει τις ανάγκες και έχει την συνολική εικόνα και αποφασίζει για το timing της κάθε κίνησης», είπε.

Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι έχουμε μια κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό που έχει χειριστεί με επιτυχία όλες τις μεγάλες κρίσεις που προέκυψαν στον πλανήτη και άγγιξαν την χώρα. Με τα πρώτα κύματα της πανδημίας και τον τρόπο που την αντιμετωπίσαμε έγινε rebranding της χώρας στο εξωτερικό. Θεωρώ ότι έρχονται μεγάλα θέματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως απόρροια της κρίσης και του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης που έχει προκύψει, οπότε θεωρώ ότι η σταθερότητα, η σοβαρότητα και το οργανωμένο σχέδιο και αυτοί οι άνθρωποι που θα κληθούν να τα διαχειριστούν και έχει αποδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πόσο επιτυχημένα έχει διαχειριστεί όλες τις κρίσεις είναι δείγμα γραφής για το τι πρέπει να γίνει στο μέλλον».

Δείτε όλη την συνέντευξη 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις