Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βασίλης Κικίλιας: «Το 2023 χρονιά βιώσιμου τουριστικού μοντέλου»

Βασίλης Κικίλιας: «Το 2023 χρονιά βιώσιμου τουριστικού μοντέλου»

Στο στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιείται, προκειμένου η Ελλάδα να αναδειχθεί ως κορυφαίος πολιτιστικός αλλά και βιώσιμος, με οικολογικό αποτύπωμα, προορισμός για τους τουρίστες, αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο Φόρουμ Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης το οποίο διεξάγεται στα Χανιά.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως κύριος στόχος του Υπουργείου είναι να αναπτύξει και να στηρίξει ένα τουριστικό προϊόν το οποίο θα συνδυάζει τις πολιτιστικές διαδρομές με την πράσινη ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως τόνισε ο ίδιος ο Υπουργός, η επόμενη καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ θα αφορά το βιώσιμο τουριστικό μοντέλο της Ελλάδας. το οποίο θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον, με πράσινη και μπλε οικονομία και με σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου.

Ο Υπουργός Τουρισμού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα Χανιά αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τα Χανιά και η Κρήτη είναι ένας τουριστικός προορισμός που προσφέρει γνώσεις για τη μοναδική ιστορία και τον απαράμιλλο πολιτισμό σε κάθε ταξιδιώτη και επισκέπτη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αυτό θέλουμε να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε, γι΄ αυτό και το 2023- και μέσω της καμπάνιας που προωθούμε- θα είναι η χρονιά ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις