Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Βασίλης Λεβέντης… on fire για “ιερές αγελάδες”, ασυναρτησίες και πλύση εγκεφάλου!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Χείμαρρος” ο νεοεισελθείς στη Βουλή, Βασίλης Λεβέντης, στην ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Νίκο Ευαγγελάτο, για τα αποτελέσματα των εκλογών και τις… βουλευτικές του προθέσεις για την Ένωση Κεντρώων.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Παραφιλολογίες» με τον Νίκο Ευαγγελάτο.



Ερωτηθείς σχετικά με το ποια θα είναι η στάση του την επόμενη μέρα, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων απάντησε πως εφόσον επιμένουν στην εφαρμογή ενός μνημονίου που θεωρεί άγονο και δεν προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων δεν μπορεί να ψηφίσει.

Δήλωσε συγκεκριμένα: “Έχω πει ότι το κύριο μέλημα της Ένωσης Κεντρώων θα ήταν μετά τις εκλογές να αλλάξει η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων και από άκαρπες και αναποτελεσματικές να γίνουν μεταρρυθμίσεις ισορροπίας και οικονομικού ισοζυγίου. Δηλαδή που να ρίχνουν τα βάρη εξίσου και τον δημόσιο τομέα γιατί τώρα τα ρίχνουν μόνο στον ιδιωτικό τομέα τα βάρη και τα τρία μνημόνια οπότε και εκατό και διακόσια χρόνια να περάσουν η Ελλάδα θα μείνει στο μνημόνιο”.

Οι “ιερές αγελάδες” Καμμένου – Τσίπρα και ο “εξασθενημένος” Μείμαράκης

Θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο θα προστατεύουν πάλι τις «ιερές αγελάδες», θα κυλάει μάταια ο χρόνος και θα καταρρεύσουν γρήγορα αν συνεχίσουν την ίδια πολιτική. Και δεν πρέπει να συνεχίσουν την ίδια πολιτική, είναι λάθος ο κ. Τσίπρας να αναγιγνώσκει το εκλογικό αποτέλεσμα ως επιβράβευση της πολιτικής του. Απλά δεν είχε αντίπαλο” τόνισε για το πρώην και το… νυν κυβεερνητικό σχήμα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν εξασθενημένος αντίπαλος, ανεπαρκής και για αυτό νίκησε ο Τσίπρας, όχι ότι επιβραβεύτηκε. Σε τι να επιβραβευτεί, είχε υποσχεθεί σκίσιμο του μνημονίου, σβήσιμο χρεών, ενότητα του Νότου κατά του Βορρά τι εξ όλων έκανε; Απολύτως τίποτα και έκανε ένα βαρύτερο, πολύ αυστηρότερο μνημόνιο από την ΝΔ άρα τι επιβράβευσε ο λαός; Απλά έπαιζε μόνος του μπάλα γιατί όλοι οι άλλοι ο μεν κ. Μεϊμαράκης αερολογούσε, οι δε εσωκομματικοί του αντίλαλοι ήταν με τη δραχμή και ο κόσμος τους αγνόησε εντελώς”.

Στην συνέχεια της κουβέντας με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Βασίλης Λεβέντης συνέχισε… δριμύτερος! “Αν συνεχίσει έτσι (σ.σ. ο Τσίπρας) όπως πάει και αν θεωρήσει ότι τον επιβράβευσε ο λαός και συνεχίσει τα αντιλαϊκά μέτρα και τις ασυναρτησίες αυτές αναγκαστικά περνάω στην αντιπολίτευση. Να ψηφίσω τις ασυναρτησίες που υπογράψανε;” ενώ επανήλθε στο θέμα των δημοσκοπήσεων: “Να ξέρετε ότι μου κάναν ατιμία γιατί το τελευταίο τριήμερο περιέφεραν δημοσκοπήσεις ότι δεν μπαίνει η Ένωση Κεντρώων στη Βουλή και έτσι κατάφεραν το 6% και το κάνανε 3,5%”.

Για την είσοδό του στην Βουλή

Σχετικά με το ότι κατάφερε μετά από χρόν ια προσπαθειών να μπει τελικά στο ελληνικό Κοινοβούλιο, σχολίασε: “Νομίζω ότι είναι η δικαίωση της νεολαίας, όχι δικαίωση του Λεβέντη γιατί αυτοί που με ψηφίσανε είναι αυτοί που φεύγουν στο εξωτερικό άνεργοι , είναι αυτοί που παίρνουν 350€ το μήνα. Αυτοί οι νέοι και οι νέες με ψηφίσανε που αντιμετωπίζουν με αγωνία το μέλλον, οι μεγαλύτερες ηλικίες δυστυχώς διέπραξαν το ολίσθημα από αδράνεια να ψηφίσουν τα ίδια κόμματα που ψηφίζανε μια ζωή.

Λεβέντης: “Οι άνθρωποι στη Μακεδονία έχουν καταλάβει ότι είμαι ένας άνθρωπος αγνός”

Πρέπει ο ελληνικός λαός να αλλάξει τρόπο σκέψεις. Και αυτές οι διαφημίσεις στην τηλεόραση το τελευταίο πενθήμερο το είχαν ξεφτιλίσει, ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε δύο λεπτά έβαζε εκείνη την σκηνή από το ευρωκοινοβούλιο που είπε «βάλαμε τους πλούσιους και πλήρωσαν». Κάτι ηλίθιες, κάτι spot δηλαδή πλύσης εγκέφαλου. Αυτές δεν είναι νίκες, δεν είναι πολιτικές νίκες αυτές και στα debate δεν αναδείχτηκε η ουσία, παρά πολεμούσαν μην κάνουν λάθος. Σεβόντουσαν μήπως κάνουν λάθος και δεν άνοιξαν τις καρδιές τους να πουν τι θα κάνουν”.

Όσο για τα πολύ υψηλά ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων στην Μακεδονία, ο Βασίλης Λεβέντης τονίζει:”Υπάρχει μια ταύτιση ψυχική μεταξύ Βασίλη Λεβέντη και κόσμου στην Μακεδονία. Υπάρχει μια αγάπη, έχουν καταλάβει ότι είμαι ένας άνθρωπος αγνός, που αγωνίστηκα επί χρόνια και με κατέτρεξε το κατεστημένο και γι’ αυτό συμπαραστέκονται. Και τους δηλώνω τον σεβασμό μου”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε