Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Βαβέλ η Βουλή με την κατάθεση της ελληνικής πρότασης

Βαβέλ η Βουλή με την κατάθεση της ελληνικής πρότασης

Ένα τεράστιο αλαλούμ έχει προκληθεί από την κίνηση της κυβέρνησης να φέρει την ελληνική πρόταση στη Βουλή όχι για να ψηφιστεί ως νόμος του κράτους, αλλά για να μπορέσει η Ολομέλεια της Βουλής να δώσει εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών να διαπραγματευτούν.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως το Μαξίμου είχε αποφασίσει να κάνει χρήση του άρθρου 109 του κανονισμού της Βουλής, το οποίο αφορά τα κατεπείγοντα νομοσχέδια και η συζήτησ των οποίων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 10 ώρες το πολύ.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωναν άγνοια τόσο για την κίνηση της κυβέρνησης, ενώ ανέφεραν πως δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, αφού η ελληνική πρόταση δεν κατατίθεται για να γίνει νόμος του κράτους, αλλά για να ενημερωθεί το Σώμα και να εξουσιοδοτηθεί η ελληνική αποστολή στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, αργότερα οι διαρροές κυβερνητικών κύκλων ανέφεραν πως υπάρχει η σκέψη να ακολουθηθεί η διαδικασία με άλλο άρθρο του κανονισμού το 142α της Βουλής.

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο με απόφαση του πρωθυπουργού υπάρχει μία μίνι προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τη Βουλή. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση δεν προβλέπεται ψηφοφορία και πάνω σε αυτό ψάχνουν τρόπο να το παρακάμψουν, ώστε με μία ψηφοφορία η κυβέρνηση να λάβει την εξουσιοδότηση που επιθυμεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε