Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Βέμπερ: Η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη κατά του λαϊκισμού

Βέμπερ: Η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη κατά του λαϊκισμού
Φωτογραφία Eurokinissi

Τη μάχη κατά του λαϊκισμού πρέπει να δώσει η Ελλάδα και η ΝΔ εγγυάται αποτέλεσμα σ’ αυτόν τον αγώνα, τόνισε ο Μάνφρεντ Βέμπερ κατά την ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ.

Στη σκιά της αντιπαράθεσης Τσίπρα – Μητσοτάκη για τις συντάξεις και το Σκοπιανό και τη «διεθνοποίηση» του ζητήματος, με τις αναφορές στα ευρωπαϊκά όργανα, από τον πρωθυπουργό, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν τόνισε ότι το δεύτερο ταξίδι του στην Ελλάδα μέσα σε λίγους μήνες είναι απολύτως συμβολικό και αποσκοπεί στην «καθαρή» στήριξη της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Βέμπερ ευχαρίστησε μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ για την υποστήριξη προκειμένου να κερδίσει το χρίσμα του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν. «Η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή. Έχει κερδίσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό των ηγετών σε ολόκληρη την ένωσή μας και όλοι γνωρίζουν ότι όταν μιλάει ο Κυριάκος, στο μυαλό του έχει το καλό του ελληνικού λαού. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η ΝΔ όχι απλά θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές -και η νίκη θα είναι μεγάλη- αλλά πάνω από όλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός Πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός πολιτικός.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Εξέφρασε, επίσης, το θαυμασμό του για την ανανέωση που έχει επιτύχει η ΝΔ τα τελευταία χρόνια και την ικανότητά της να αγκαλιάσει – όπως είπε – όλο το πολιτικό φάσμα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, με αποτέλεσμα να εγγυάται την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα.

Κάνοντας, εξάλλου, αναδρομή στο σύντομο παρελθόν, ο κ. Βέμπερ επισήμανε πως η Ελλάδα υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά είχε αρχίσει ν’ αναπτύσσεται, αλλά τότε «ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό και οι ενέργειες της κυβέρνησής του ήταν καθυστερημένες και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα, αλλά το τίμημα πλήρωσαν οι Έλληνες».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις