Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βενιζέλος: Ανίκανοι και τυχοδιώκτες Τσίπρας και Βαρουφάκης – Έπαιξαν εν ψυχρώ με την τύχη του έθνους

Βενιζέλος: Ανίκανοι και τυχοδιώκτες Τσίπρας και Βαρουφάκης – Έπαιξαν εν ψυχρώ με την τύχη του έθνους

«Έπαιξαν εν ψυχρώ με την τύχη του έθνους όντας ανίκανοι και κυνικοί τυχοδιώκτες»! Με αυτή την φράση σχολίασε σε πηγαδάκι κοινοβουλευτικών συντακτών ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τα όσα είπε στην συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επεσήμανε ότι «Η συνέντευξη του κυρίου Βαρουφάκη είναι ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο, που δείχνει το μέγεθος της ιστορικής, πολιτικής και νομικής ευθύνης του κυρίου Τσίπρα και της ομάδας του. Έπαιξαν εν ψυχρώ με την τύχη του έθνους και με τις ζωές των Ελληνίδων και των Ελλήνων, έπαιξαν όντας ανίκανοι και ταυτόχρονα κυνικοί τυχοδιώκτες…»

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι το μέλημα του Αλέξη Τσίπρα ήταν «το γάντζωμα στην εξουσία, κρύβοντας το μνημόνιο» και του Γιάνη Βαρουφάκη «να διαλύσει την Ευρώπη».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις κινήσεις που γίνονται για την κεντροαριστερά, λέγοντας ότι «πρέπει να συγκροτήσουμε το μεγάλο προοδευτικό κέντρο. Πρέπει να γίνει αυτό χωρίς βιασύνες, θέλει επιμονή και υπομονή και δεν φθάνει μόνο ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, κινήσεις. Μην τελειώσει η συζήτηση με πρώτη άρνηση».

Χαρακτήρισε τον εαυτό του ως θεματοφύλακα και καταλύτη αυτής της διαδικασίας λέγοντας πως δεν αναζητεί κομματικό ρόλο. «Να μην χάσουμε την ευκαιρία αυτής της στιγμής» αφού θύμισε την ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ του Ιουνίου του 2015 για να συγκροτήσουμε το μεγάλο προοδευτικό κέντρο με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου σημείωσε ότι με ότι δεν αρκεί να είμαστε το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και κάποιες άλλες κινήσεις. Πρέπει να είναι ει δυνατόν όλες οι δυνάμεις του μεσαίου χώρου.

Τόνισε ότι δεν αναζητεί προσωπικά κάποιον κομματικό ρόλο και η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να μην γίνει βιαστικά αλλά μεθοδικά για να έχει αποτέλεσμα.

Την στιγμή πάντως, που αναπτυσσόταν η συζήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους δημοσιογράφους, στο διάδρομο της Βουλής, πέρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Έτσι, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία για μια ιδιαίτερη ολιγόλεπτη συνομιλία χωρίς ωστόσο οι δημοσιογράφοι να καταφέρουν να ακούσουν το θέμα της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε