Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Βενιζέλος για την “καρατόμηση” Σακελλαρίδη: Θέμα νομιμότητας και ασταθούς πλειοψηφίας

Βενιζέλος για την “καρατόμηση” Σακελλαρίδη: Θέμα νομιμότητας και ασταθούς πλειοψηφίας

Θέμα «κρίσης νομιμότητας της κυβέρνησης» και «ασταθούς πλειοψηφίας» έθεσε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην αναγκαστική βουλευτική «αποστρατεία» Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τις εξελίξεις στους ΑΝΕΛ με το Νίκο Νικολόπουλο.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε τη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση και αναφέρθηκε στην βουλευτική «έξωση» δια «εξωδίκου» τηλεφωνήματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όταν πληροφορήθηκε ότι ο άλλοτε εξ απορρήτων συνεργάτης του δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στην ονομαστική ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.

«Η παραίτηση Σακελλαρίδη τον τιμά προσωπικά, υπάρχει όμως και το θέμα του κ. Νικόλοπουλου στους ΑΝΕΛ. Δύο μήνες μετά τις εκλογές και έχουμε ασταθή πλειοψηφία, κρίση νομιμότητας και σοβαρό θεσμικό κατήφορο… » αναφερόμενος όχι μόνο το θέμα με τους δύο βουλευτές της συγκυβέρνησης αλλά και στην υπόθεση με τις καταγγελίες Πανούση.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως «έγραψε» με την «γενναιοδωρία» προς της κυβέρνηση με την οποία έκλεισε την ομιλία του λέγοντας « δεν θέλω να πουν ότι είπαν ψέματα. Ότι προκάλεσα τόσο μεγάλη βλάβη στην οικονομία. Δεν θέλω να ταπεινώνεται κανένας. Θέλω να το συνειδητοποιήσουν, να το κατανοήσουν για να μην προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη βλάβη…»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε