Πολιτική

Βενιζέλος κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου: Καρικατούρα Ιαβέρη

Πρωτοβουλία υπεράσπισης της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τη διαδικτυακή πρωτοβουλία πολιτών για πρόταση μομφής εναντίον της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, την οποία στηρίζει.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφερόμενος στα καθήκοντα του προέδρου της Βουλής, ασκεί επίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου και τον τρόπο που ενεργεί, χαρακτηρίζοντας την επιλογή της, άλλη μία επιπολαιότητα του Αλέξη Τσίπρα, προς τον οποίο η κα Κωνσταντοπούλου απευθύνεται τώρα ως «θεσμός», επικαλούμενη τη «διάκριση των εξουσιών»!

«Ο Πρόεδρος της Βουλής, παρότι ανήκει σε κόμμα, οφείλει να ενεργεί ουδέτερα, από απόσταση. Να είναι σε θέση, με αξιοπιστία, να αναπληρώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν παραστεί ανάγκη» γράφει ο Ευ.Βενιζέλος και επισημαίνει:

«Αντιβαίνει στις θεσμικές προδιαγραφές του ρόλου του προέδρου της Βουλής να προκαλεί συνεχώς εντάσεις, να μετέχει ενεργά στις συζητήσεις με αγορεύσεις, σχόλια και αντιπαραθέσεις. Να ασχολείται ενεργά με τις εσωκομματικές διαφωνίες στο κόμμα του. Να αντιδικεί συνεχώς, δημόσια, με υπουργούς όχι για θέματα της εσωτερικής λειτουργίας της Βουλής, αλλά για πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που πλήττουν το θεμέλιο της αναλογικής συμμετοχής των κομμάτων στις επιτροπές της Βουλής εμφανίζοντάς τες ως δήθεν τεχνικές και να αξιώνει μετά τα δήθεν πορίσματά τους να συζητηθούν στη Βουλή. Να προωθεί πολιτικές στο όνομα της προγραμματικής καθαρότητας του κόμματός της που αντιβαίνουν στις θέσεις της Κυβέρνησης και σε νόμους πρόσφατα ψηφισμένους από τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής, όπως συμβαίνει με την κωμικοτραγική πλέον ιστορία του «επονείδιστου χρέους». Να περιφέρεται ως καρικατούρα Ιαβέρη, σε κάθε φράση του οποίου εμπεριέχονται χυδαίες συκοφαντίες και κούφιες απειλές».

Με εφαλτήριο την πρωτοβουλία αυτή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρεται και στην αντιπολίτευση τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αρκεί μια αντιπολίτευση που λέει ″κύριε Τσίπρα, να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν, να κυβερνήσετε, να λάβετε δυσάρεστες αποφάσεις, να πληρώσετε το πολιτικό κόστος που σας αντιστοιχεί″. Δεν γίνεται αυτό. Εξελίσσεται μια τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών και εξωραϊσμού μοιραίων προσώπων. Αλλοιώνεται δυστυχώς η σχέση ορθολογισμού και δημοκρατίας».

«Η κοινωνία άρχισε να αντιδρά, όπως δείχνει η διαδικτυακή πρωτοβουλία. Είναι υποχρέωση μας να τη στηρίξουμε» καταλήγει η ανάρτηση του κ. Βενιζέλου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαρδαλιάς: «Στα μισά της θητείας μας δρομολογήσαμε το 58,81% των δεσμεύσεών μας – Η Αττική αλλάζει με έργα παντού»
Ο περιφερειάρχης πραγματοποίησε σε ειδική ανοικτή εκδήλωση τον απολογισμό των πρώτων 30 μηνών θητείας, αναφερόμενος αναλυτικά σε 352 έργα και παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,587 δισ. ευρώ
Νίκος Χαρδαλιάς
Παύλος Μαρινάκης για Marfin: Η απάντηση στην τρομοκρατία είναι η απόδοση της Δικαιοσύνης και όχι ο τοξικός λόγος
«Κάθε φορά που δικαιολογείς μια κατάληψη που είναι μια παράνομη πράξη σε ένα πανεπιστήμιο ρίχνεις και εσύ νερό στο μύλο πράξεων που η κλιμάκωσή τους οδηγεί ακόμη και σε μια δολοφονία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης