Πολιτική

Βενιζέλος: Να μην συνδέεται η κινητικότητα με τις απολύσεις

Την ανάγκη να αναδειχθεί ο θεσμός της «κινητικότητας» των δημοσίων υπαλλήλων ως μέσο εξορθολογισμού της Δημόσιας Διοίκησης και να αποσυνδεθεί από τις απολύσεις, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη τόσο να αποσυνδεθεί ο θεσμός της κινητικότητας από τις απολύσεις, όσο και να φανεί σαφέστερα ο στόχος του θεσμού, που «είναι η μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού από φορείς- υπηρεσίες του Δημοσίου, για την κάλυψη κενών σε άλλους-και ιδιαίτερα κρίσιμους- τομείς».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι «πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο η συνολική αξιολόγηση των δομών και προσώπων στον δημόσιο τομέα, ώστε να αποφεύγονται στο μέλλον οριζόντιου χαρακτήρα παρεμβάσεις».

Υπογράμμισε δε την ανάγκη καταγραφής των «κενών» στους φορείς – υπηρεσίες του Δημοσίου (κατά ειδικότητα) ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν για την κάλυψή τους υπάλληλοι που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και οι οποίοι θα αξιολογηθούν, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι «οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα πρέπει να υλοποιηθούν με αποφασιστικότητα και σωστό σχεδιασμό, ώστε να στεφθούν από επιτυχία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ειδικότητες που οδηγούν σε διαθεσιμότητα – Οι οριστικές αποφάσεις που πήρε το Κυβερνητικό Συμβούλιο

5.000 υπάλληλοι ΟΤΑ εκτός Δημοσίου το Δεκέμβριο – Σήμερα οι αποφάσεις για τους υπαλλήλους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα ως 16 Σεπτέμβρη

Έτοιμες οι λίστες διαθεσιμότητας στο υπ.Υγείας! Πότε φεύγουν οι εργαζόμενοι

Διαθεσιμότητα με… ονοματεπώνυμο – «Κλείνουν» μέχρι 16 Σεπτεμβρίου οι λίστες για τους 4.899 «διαθέσιμους»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Κολλημένο» στα χαμηλά το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις: Ανοίγει η συζήτηση για μεταγραφές με Τζάκρη, Κασιμάτη και Αποστολάκη
Και όλα αυτά, ενώ πυκνώνουν οι συζητήσεις και στο …μεταγραφικό επίπεδο - Την όλη κουβέντα πυροδότησε εκ νέου η παραίτηση της Θοδώρας Τζάκρη από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη
Νίκος Ανδρουλάκης
Κασσελάκης για αποχώρηση Τζάκρη: Ο κόσμος αισθάνεται αποστροφή για τις ποδοσφαιρικές μεταγραφές γυρολόγων – Πάνω από το πτώμα μου συνεργασία με τον Τσίπρα
«Το να γίνουν οι Δημοκράτες συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ ή να μπουν κάτω από τον Αλέξη Τσίπρα που μιλά για πατριωτικούς φόρους και τέτοιες ανοησίες, δεν αποτελεί στρατηγική μας»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 6
Το «αγκάθι» της ακρίβειας προκαλεί «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου: Το «ορόσημο του Σεπτεμβρίου και ο «κουμπαράς» της ΔΕΘ
Ο «κουμπαράς», που υπολογίζεται στο ενάμισι και πλέον δισ. ευρώ, σχεδιάζεται να κατευθυνθεί και στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες - κοινωνικές ομάδες που έχουν απομακρυνθεί από τη ΝΔ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανδρουλάκης: Το καλώδιο πρέπει να ολοκληρωθεί – Κάποιοι κάνουν περισσότερο επικοινωνία, παρά εργάζονται στρατηγικά για τα εθνικά μας συμφέροντα
«Ο Πρωθυπουργός διαφήμισε το καλώδιο ως ένα έργο ζωτικής στρατηγικής σημασίας. Είναι. Ξεκινάς, όμως, ένα τέτοιο έργο με την Κύπρο, χωρίς να έχεις διασφαλίσει την ολοκλήρωση του;»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ