Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσχώρησε στην πολιτική για την οποία αγωνιστήκαμε

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Eurokinissi
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Eurokinissi

«Επιθυμώ να πετύχει μία πολιτική για την οποία αγωνιστήκαμε και στην οποία προσχώρησε τελικά και ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να το πιστεύει και χωρίς να το παραδέχεται λυτρωτικά και δημιουργικά» αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε άρθρο του στο capital.gr.

«Επιθυμώ να πετύχει μία πολιτική που προϊόντος του χρόνου εφαρμόζεται φυσικά με αυξανόμενη δυσκολία από μία κοινωνία βαθειά κουρασμένη και μία οικονομία με εξαντλημένη τη φοροδοτική της ικανότητα» προσθέτει.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι μέχρι τις εκλογές του 2012 είχε επιτευχθεί το 80% της δημοσιονομικής προσαρμογής και πως μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 είχε επιτευχθεί το 95%. Δεν αποκρύπτει ότι επιθυμεί να πετύχει μία πολιτική που συνάντησε δυσανάλογα εμπόδια μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και διακόπηκε βίαια με την εκλογική νίκη του τον Ιανουάριο του 2015, λίγο πριν η χώρα περάσει στη φάση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής με όσα θα σήμαινε αυτό.

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι «το δίλημμα των κυβερνώντων είναι απλό αλλά υπαρξιακό. Για να προσφέρουν στην οικονομία το πολιτικό πλαίσιο που χρειάζεται πρέπει να συνομολογήσουν την πλήρη και πανηγυρική προσχώρησή τους στην πολιτική που είχαν αναγορεύσει σε εσωτερικό εχθρό με αδίστακτα και επίμονα ψέμματα. Μόνο έτσι μπορούν να εργαστούν αποτελεσματικά χωρίς αμφιταλαντεύσεις και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Στην ουσία, το δίλημμα εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ επώδυνης αλήθειας και εύκολης άλλα επικίνδυνης ψευδολογίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε