Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βενιζέλος στον Άρειο Πάγο για Παπαγγελόπουλο: Κατέθεσα για την πολύ μεγάλη συνωμοσία

Ευάγγελος Βενιζέλος
Intime Αρχείο

Το «κατώφλι» του Αρείου Πάγου πέρασε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της ανακρίτριας – αρεοπαγίτη του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών (Ειδικό Δικαστήριο) Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου,, η οποία χειρίζεται την υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των καταγγελλομένων παρεμβάσεων του στην υπόθεση της Novartis κι άλλες υποθέσεις.

Η κατάθεση του κ. Βενιζέλου διήρκεσε τρεις ώρες και θα συνεχιστεί άλλη ημέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε πως η προσπάθεια να εμπλακούν τα ονόματα πολιτικών προσώπων, αντιπάλων της τότε Κυβέρνησης, στο σκάνδαλο της Novartis είχε αρχίσει ένα χρόνο πριν από τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή (2018).

«Ξεκίνησαν σήμερα οι μαρτυρικές καταθέσεις στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου. Κατέθεσα πρώτος, δεν ολοκληρώθηκε η κατάθεσή μου, θα επανέλθω, γιατί πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες, που έχουν σχέση με την εξύφανση αυτής της πολύ μεγάλης συνωμοσίας ένα χρόνο πριν διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι απλώς κατάχρηση εξουσίας, είναι όπως έχω πει πολλές φορές συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης θεμελιωδών αρχών και θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος. Βεβαίως υπάρχει ζήτημα ποινικής ευθύνης προσώπων πάντα, αλλά υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα προστασίας της ποιότητας της Δημοκρατίας μας και του κράτους δικαίου» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις