Δευτέρα, 4 Μαρ.
13oC Αθήνα

Βενιζέλος… τέλος και πόλεμος! “Ουρά του ΣΥΡΙΖΑ η Γεννηματά” – Επικεφαλής ο Καμίνης!

Βενιζέλος
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις… δημιουργούν τριγμούς στα “θεμέλια” του ΚΙΝΑΛ.
“Xωρίς κομματικές δεσμεύσεις” πια ο Ευάγγελος Βενιζέλος που προχώρησε σε επίσημη δήλωση – κόλαφο για την Φώφη Γεννηματά μετά τα… μαντάτα.
Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ όρισε επικεφαλής του Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη.
Ο κ. Βενιζέλος θεωρούνταν “βέβαιος” για το Επικρατείας και είχε αποφασιστεί να μην “κατέβει” στην Θεσσαλονίκη.

Με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, στις επικείμενες εθνικές εκλογές τίθεται ο Γιώργος Καμίνης και κάπως έτσι ο Ευάγγελος Βενιζέλος τίθεται εκτός… εκλογικής κούρσας με τα “χρώματα” του ΚΙΝΑΛ!

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε η κ. Γεννηματά με τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων και υποψήφιο Ευρωβουλευτή.

Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όμως όπως αναφέρεται επισήμως δεν βρέθηκε κοινός τόπος για την εκλογική στρατηγική του ΚΙΝΑΛ.

Πρόκειται για μια απόφαση – έκπληξη της Φώφης Γεννηματά, η οποία ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά θέτοντας πρώτο στο Επικρατείας τον πρώην δήμαρχο.

Κάτι που σημαίνει ότι του δίνει και την δυνατότητα να είναι βουλευτής στην επόμενη βουλή.

Όσον αφορά τα… περί έκπληξης, πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θεωρούσαν δεδομένο ότι επικεφαλής θα ήταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος δεν θα κατέβει στη Θεσσαλονίκη…

Βενιζέλος: Θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ τις θέσεις μου

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος με γραπτή του δήλωση επιβεβαίωσε τη διαφωνία, ασκώντας σφοδρή κριτική στην Φώφη Γεννηματά και χαρακτηρίζοντας το ΚΙΝΑΛ “ουρά του ΣΥΡΙΖΑ“!

Αναλυτικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα.

Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο.

Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της πατρίδας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις