Σάββατο, 4 Μαΐ
20oC Αθήνα

Βενιζέλος: Θα στηρίξουμε τις ενταξιακές προσπάθειες της Αλβανίας στην ΕΕ

Βενιζέλος: Θα στηρίξουμε τις ενταξιακές προσπάθειες της Αλβανίας στην ΕΕ

Τη στήριξη της Ελλάδας στις ενταξιακές προσπάθειες της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επανέλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος από την πλευρά του υπογράμμισε τη βούληση της κυβέρνησής του να δώσει μια νέα διάσταση στη συνεργασία των δυο χωρών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του Αλβανού πρωθυπουργού, στη συνάντηση έγινε μια αποτίμηση των διμερών σχέσεων έως σήμερα και συζητήθηκαν τόσο ζητήματα που “κληρονομήθηκαν” από το παρελθόν όσο και σημερινά θέματα.

Ο κ. Ράμα τόνισε ότι η αλβανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ενισχύσει, επίσης, την περιφερειακή συνεργασία και αναφέρθηκε στη συμφωνία των Βρυξελλών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας που, όπως είπε, “έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής”.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για την υποστήριξη που έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας αλλά και για όσα αναμένεται να κάνει κατά την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ.
Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος – σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση – συνεχάρη τον κ. Ράμα για την ανάληψη της πρωθυπουργίας και εξέφρασε τη βούληση και της ελληνικής κυβέρνησης, να περάσουν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σ’ ένα νέο στάδιο συνεργασίας.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάρι, με τον οποίο συζήτησαν για την ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων στις διμερείς σχέσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο κ. Μπουσάτι ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, αν έθεσε το λεγόμενο “τσάμικο” στο τραπέζι των συνομιλιών με τον κ. Βενιζέλο και απάντησε: “το ‘τσάμικο’ ζήτημα αποτελεί μέρος του διπλωματικού μας φακέλου με την Ελλάδα και σήμερα είναι η στιγμή να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα και να ξεπεράσουμε τα ιστορικά εμπόδια διότι εμείς επιθυμούμε να εμπλουτιστεί το εύρος της διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας και όχι να μείνουμε όμηροι του λαοκρατικού εθνικισμού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Μην κατεβάζετε τα άρματα στις παρελάσεις” – Κόντρα Βενιζέλου – Αβραμόπουλου

“Βροχή” τα αιτήματα για άρση ασυλιών – Μετά τον Παπανδρέου για το “λεφτά υπάρχουν” μηνύσεις σε Στουρνάρα, Βενιζέλο, Αρβανιτόπουλο και Σαχινίδη

Συνάντηση Βενιζέλου – Ράμα στην Αλβανία για ΑΟΖ και αγωγό ΤΑΡ

Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα – Τα “αγκάθια” με τη Ν.Δ.

Σαμαράς – Βενιζέλος με το βλέμμα στην τρόικα … και τους βουλευτές τους

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε