Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βενιζέλος: Έχουμε παιχνίδια με το Σύνταγμα… και τους θεσμούς

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επίθεση στην πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος καταλογίζοντάς του «οργάνωση ενός μνημόσυνου της συνεταγμάνης πολιτείας και του πολιτεύματος της χώρας».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς οδηγηθήκαμε στην τραπεζική αργία, τα capital control, το σχέδιο Χ και το κόστος για την οικονομία, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις προτάσεις σε σχέση με την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Οργανώνετε ένα μνημόσυνο στην συντεταγμένη πολιτεία για na οργανώσετε πίσω από αυτή την αποχώρησή σας από την εξουσία και να πέσει στα “μαλακά” ο κ. Τσίπρας…» είπε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε «αυτά, όπως και για το πώς οδηγηθήκαμε στο τρίτο μνημόνιο και από εκεί στο 4ο και διαρκές θα ερευνηθούν, όχι από αυτή την Βουλή, δεν ματαιοπονώ αλλά από την επόμενη…»

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα παραλήρησε τη χθεσινή φιέστα στο προαύλιο της Βουλής του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με την ανάλογη τελετή που είχε διοργανώσει στον ίδιο χώρο, κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την σύσταση της επιτροπής της για εξέταση του επονείδιστου και παράνομου χρέους λέγοντας πως «ο κ. Τσίπρας ακολούθησε την αισθητική της κυρίας Κωνσταντοπούλου… βλέπετε πολλά πράγματα με περίεργο τρόπο στοιχειώνουν πολλές φορές…»

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απέδωσε στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι «αναπτύσσει διαρκώς ένα φλερτ με την αναστολή του Συντάγματος, όπως έγινε με τους σχεδιασμούς του planX, όπως με το δημοψήφισμα που χρησιμοποιήθηκε ως μέθοδος της ανατροπής του Δημοκρατικού πολιτεύματος…» και έθεσε και τις προτάσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την αναθεώρηση του Συντάγματος είπε πως με τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις αρμοδιότητες που θα του παρέχονται τον μετατρέπεται από ένα θεσμό συναίνεσης σε ένα κομματικό παράγοντα,», μίλησε για παιχνίδια με την δικαστική εξουσία όπου με το γνωμοδοτικό όργανο που προτείνεται πάει να αφαιρεθεί από την Δικαιοσύυνη η δυνατότητα να κρίνει τη νομιμότητα των νόμων» και αναρωτήθηκε «με αυτό τον τρόπο και την εκτροπή των θεεσμών που οργανώνετε και θα ισχύσουν μέχρι το 2026, θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία ;»

Αναφορικά με την σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως η κυβέρνηση έχει γίνει ultra Μνημονιακή…η ζημία που έχει συντελεστεί από το πρώτο τραγικό 5μηνο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ανυπολόγιστη και η βλάβη ανήκεστη…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε