Πολιτική

Βερναρδάκης για διορισμούς: Τα ίδια κάνουν Ομπάμα και Ολάντ!

Ως μπροστάρηδες στους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Βερναρδάκης κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου επιχειρώντας να δικιολογήσει τις προσλήψεις συγγενών και φίλων ως μετακλητών σε υπουργεία είπε μεταξύ άλλων:  «Δηλαδή ο Λευκός Οίκος δεν έχει συμβούλους της επιλογής του Προέδρου των ΗΠΑ;»

Και συνέχισε: «Δηλαδή αμφισβητείται το δικαίωμα ένα πολιτικό πρόσωπο να έχει ένα γραφείο ως Chef de Cabinet; Ο κ. Ολάντ δεν έχει στα Ηλύσια δικούς του συμβούλους;»

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ακόμα ότι «Θα υπήρχε θέμα αν είχαμε μία βιομηχανία παραγωγής μετακλητών, που δεν έχουμε. Αν είχαμε σύστημα διορισμών στο δημόσιο με αυτή τη διαδικασία, που δεν έχουμε. Επομένως έχουμε ως κεντρική επιλογή μάλιστα να το εντάξουμε στα οργανογράμματα επισήμως και νομίζω ότι το θέμα τελειώνει εδώ πέρα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Βούλτεψη: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κλινική περίπτωση, υπάρχει μία ασθένεια μετά τον Μινχάουζεν που λέγεται ψευδοπάθεια»
Η Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας «σερβίρει» για ακόμη μία φορά ψέματα στον λαό, υποσχόμενος μέτρα τα οποία δεν μπορεί να θέσει σε εφαρμογή
Σοφία Βούλτεψη
ΠΑΣΟΚ: Από τις στιγμές νοσταλγίας στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο έως το μεγάλο στοίχημα για ΔΕΘ και εκλογές
Ο πρόεδρος του κόμματος αφού ακούσει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και αποκωδικοποιήσει όσα θα πει και στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, θα φύγει για τη Θεσσαλονίκη, μαζί με κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ που θα γυρίσουν ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα
Νίκος Ανδρουλάκης
Με μέτρα έκπληξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για ελεύθερους επαγγελματίες, νέες οικογένειες και στεγαστικό - Ποιοι θα δουν αυξήσεις
Μέχρι το «παρά πέντε», ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στενούς συνεργάτες του, έσβηναν και έγραφαν στον κατάλογο των παροχών που θα ανακοινώσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Κυριάκος Μητσοτάκης 140
Σδούκου για ομιλία Τσίπρα: Παίρνουν πίσω τη μία εξαγγελία μετά την άλλη και κάνουν κυβιστήσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα
«Εφαρμόζοντας ''Τσιπρικά μαθηματικά'', προσπάθησε να μας πείσει ότι το ετήσιο κόστος των 400 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση 80.000 φοιτητών με 500 ευρώ επί δέκα μήνες δεν πολλαπλασιάζεται επί τέσσερα στην τετραετία»
Αλεξάνδρα Σδούκου 12