Πολιτική

“Βέτο” και από τον Γλέζο – Δεν θέλει τον Αβραμόπουλο

Ο υποψήφιος που θα προτείνει η κυβέρνηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι πρόσωπο από τον χώρο της Αριστεράς δηλώνει ο Μανώλης Γλέζος προκαλώντας νέο “πονοκέφαλο” στην Κουμουνδούρου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτό δεν αφορά τα άτομα που έχουν παρουσιαστεί ως υποψήφιοι, ανέφερε, τονίζοντας πως πρόκειται για άτομα που εκτιμά.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, επισημαίνει παράλληλα ότι θα πρέπει να σταματήσει το “παιχνίδι” όταν στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ να είναι ο Πρόεδρος από τη Νέα Δημοκρατία και αντίστροφα. Αυτό που έχει σημασία, πρόσθεσε, είναι να ολοκληρωθεί η βούληση του ελληνικού λαού και ολοκλήρωσή της θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι από την Αριστερά.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε ο Βόλφανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα, ο Μανώλης Γλέζος είπε πως θα μπορούσε κι εκείνος να αντιστρέψει και να πει πως λυπάται για τους υπουργούς Οικονομικών και τη κυβέρνηση της Γερμανίας, αλλά δεν θα το πει.

Κάλεσε δε τη γερμανική κυβέρνηση να καταλάβει πως «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να εκβιάζεται αυτή τη στιγμή γιατί απέδειξε περίτρανα με τη ψήφο του ότι σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν πρόκειται να εμποδιστεί από το να ανακτήσει τη εθνική του ανεξαρτησία και να βγάλει τη θηλιά που του έχουν φορέσει οι δανειστές στο λαιμό του. Δεν πρόκειται να κάνει πίσω».

Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, σημειώνει πως «όπως ο λαός παίρνει τη κατάσταση στα χέρια του και όσο η ελληνική κυβέρνηση ταυτίζεται με αυτό, δεν πρόκειται να βγούμε χαμένοι» και προσέθεσε ότι «ο λαός επιμένει στη λύση των προβλημάτων με βάση το δίκιο».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 115
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού