Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Βίτσας: Κανείς δεν θέλει θερμό επεισόδιο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Είναι δουλειά μας να έχουμε σενάρια για τα πάντα” είπε με νόημα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, τονίζοντας όμως παράλληλα πως “κανείς δεν θέλει τη δημιουργία ενός θερμού επεισοδίου για πολιτικούς λόγους”.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο Δημήτρης Βίτσας ξεκαθάρισε ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, “δεν ανεχόμαστε, ούτε δεχόμαστε διεκδικήσεις” τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας παράλληλα πως δεν ωφελεί κανέναν να παραμένει μια τεχνητή ένταση, ούτε τους Ευρωπαίους ούτε του συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Σε ό,τι αφορά στην αναφορά του Ν. Κοτζια πως οι Τούρκι έφτασαν λίγο πριν πατήσουν το κόκκινο κουμπί ο κ. Βίτσας τόνισε ότι ο ίδιος προτιμά οι λύσεις να δίδονται δια της διπλωματικής οδού, ωστόσο είναι δουλειά του υπουργείου να έχει έτοιμα όλα τα πιθανά σενάρια.
Σε ότι αφορά τις πληροφορίες ανώτατης πηγής του υπουργείου Άμυνας για πιθανότητα θερμού επεισοδίου το καλοκαίρι στην Κύπρο ο Δ. Βίτσας είπε πως δεν έχει τέτοιες πληροφορίες επισημαίνοντας ότι ανάλογες πληροφορίες δεν είναι καλό να μπαίνουν σε δημόσιο διάλογο.
Την ίδια ώρα πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η Τουρκία έχει σοβαρά προβλήματα τόσο στα ανατολικά όσο και στα νότια σύνορά της, αλλά και αναταράξεις στο εσωτερικό της, επισημαίνοντας ότι έχει αποδεχθεί ιστορικά ότι επιλέγει πολλές φορές να κάνει εξαγωγή της έντασης αυτής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε