Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βολές Δούρου κατά υπουργών

Βολές Δούρου κατά υπουργών

Η …καμπάνα της Ρένας Δούρου «χτύπησε» και έβαλε στο στόχαστρο υπουργούς οι οποίοι καθυστερούν της μεταρρυθμίσεις που δεν εξαρτώνται από το μνημόνιο. Και πρόκειται για τη δεύτερη προειδοποίηση μετά από εκείνη που απήυθυνε το Μέγαρο Μαξίμου προς βραδυπορούντες υπουργούς.

Μάλιστα η περιφερειάρχης Αττικής με τις δηλώσεις επισήμανε ότι υπάρχουν υπουργοί που δεν κινούνται στο ρυθμό του Τσίπρα με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν το έργο του πρωθυπουργού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Προχωρώντας περισσότερο έριξε τροχιοδεικτική βολή για τον Χριστόφορο Βερναρδάκη λέγοντας ότι «υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που είναι άμεσα απαραίτητες, όπως ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η απαλλαγή της από τη γραφειοκρατία, οι οποίες δεν αποτελούν μέρος των διαπραγματεύσεων, δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος –αντίθετα, έχουν όφελος– και σήμερα βαλτώνουν. Αυτά δυσκολεύουν το ήδη βαρύ έργο του πρωθυπουργού».

Οσον αφορά στους βραδυπορούντες υπουργούς η Ρένα Δούρου είπε στη συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι «ο πρωθυπουργός έχει καταφέρει να κρατήσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα δίνει σκληρές μάχες στο μέτωπο της Ευρώπης, με διαπραγματεύσεις διαρκείας με τους ομολόγους του. Και η δουλειά του δεν είναι εύκολη, από τη στιγμή που δεν κινούνται όλοι στους δικούς του ρυθμούς, τους ρυθμούς που επιβάλλει η κρισιμότητα της συγκυρίας».

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε πως την ίδια καθυστέρηση στο υπουργικό έργο διαπίστωσε το ίδιο το Μαξίμου όταν αποφάσισε να δώσει μέχρι το Φθινόπωρο, δηλαδή τον επόμενο ανασχηματισμό, την ευκαιρία σε μέλη της κυβέρνησης να επιδείξουν έργο και ότι από αυτό θα κριθούν. Που σημαίνει ότι οι υπουργοί που θα επιδείξουν ασήμαντο έργο θα δουν την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε