Πολιτική

Βόμβα Κουρουμπλή! Ζήτησε επανεξέταση όλων των αθωωτικών αποφάσεων για λαθρεμπορία καυσίμων

Στην αντεπίθεση περνάει ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής για το ναυάγιο του "Αγία Ζώνη ΙΙ" που προκάλεσε την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό. Τι ζήτησε από τον Άρειο Πάγο.

Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής σχετικά με το ναυάγιο του “Αγία Ζώνη ΙΙ”. Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να επανεξεταστούν όλες οι αθωωτικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί τα τελευταία 10 χρόνια και αφορούν σε λαθρεμπορία καυσίμων.

Ανάμεσά τους είναι και αυτή που αφορά στον πλοιοκτήτη του “Αγία Ζώνη ΙΙ”, Θόδωρο Κουντούρη!

Η σύλληψη του πλοιάρχου και του μηχανικού του πλοίου Λασσαία που έκανε απάντληση καυσίμων από το βυθισμένο “Αγία Ζώνη” προκάλεσε ακόμη πολιτικές αναταράξεις. Οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων και σήμερα (21.09.2017) οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο για να δικαστούν.

Έκτακτες επιθεωρήσεις δεξαμενοπλοίων

Παράλληλα, το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έδωσε εντολή για έκτακτες επιθεωρήσεις πλοίων.

Συγκεκριμένα, η εντολή δόθηκε στον κλάδο επιθεώρησης πλοίων. Αφορά στη διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης στα δεξαμενόπλοια με ελληνική σημαία, που εκτελούν πλόες στο εσωτερικό.

Η επιθεώρηση θα γίνει σε όλους τους τομείς και αφορά πλοία, τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας των οποίων, έχει εκδώσει η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου ή εξουσιοδοτημένοι οργανισμοί.

Κουρουμπλής: Ζήτησα παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

Μιλώντας στον Αlpha 989, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

«Έχει δοθεί εντολή στο λιμενικό να ξεφορτωθεί στα ΕΛΠΕ το φορτίο του άλλου πλοίου που έκανε την άντληση από το δεξαμενόπλοιο και βρέθηκε να έχει παράνομο φορτίο», είπε.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πρόσθεσε ότι «μέχρι το μεσημέρι θα έχει πάει άλλο πλοίο για να κάνει την άντληση του πετρελαίου από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο». «Μέσα στην εβδομάδα τελειώνουμε με αυτό», σημείωσε.

Για το ζήτημα της πετρελαιοκηλίδας, ο υπουργός είπε ότι «κάθε μέρα βελτιώνεται η κατάσταση».

Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις, είπε: «υπάρχει διεθνής οργανισμός κεφαλαίου, του οποίου η Ελλάδα είναι μέλος και αυτό θα το αξιοποιήσουμε».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε ξανά συγνώμη για το επεισόδιο, στη Βουλή, ανάμεσα στην ανηψιά και συνεγάτιδά του και τον Κ. Μητσοτάκη.

Παναγιώτης Κουρουμπλής συνεργάτης

«Η κοπέλα είπε πως δεν αφορούσε τον κ. Μητσοτάκη. Και εμένα θα με ενοχλούσε αν αφορούσε εμένα», είπε χαρακτηριστικά.

«Σέβομαι τον κ. Μητσοτάκη», πρόσθεσε ο υπουργός αν και οι δυο τους είναι αντίπαλοι πολιτικά.

Είπε ότι έχει το δικαίωμα να έχει κοντά του ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης. Πρόσθεσε δε ότι η συγκεκριμένη συνεργάτιδα διαθέτει δυο πτυχία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τις αλλαγές στα τρένα: Τα υλικά των καθισμάτων είναι πιο εύφλεκτα από ότι θα έπρεπε
«Ο ΟΣΕ αλλάζει στην πράξη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, μιλώντας για τις κάμερες σε συρμούς και σήραγγες και τα καινούργια τρένα που θα παραλάβει η χώρα
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Παύλος Μαρινάκης: Πλήθος κόσμου και γνωστοί πολιτικοί στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του κυβερνητικού εκπροσώπου
Με σύνθημα «Ψηλότερα για όλους» ο Παύλος Μαρινάκης στις βασικές πολιτικές του προτεραιότητες τόνισε, μεταξύ άλλων, την στήριξη της οικογένειας, τη θωράκιση της ασφάλειας και τη συνεχή αναβάθμιση της δημόσιας υγείας
Εγκαίνια πολιτικού γραφείου Παύλου Μαρινάκη
Το συγκινητικό «αντίο» του Νικήτα Κακλαμάνη στην Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη: «Σε αποχαιρετώ, αλλά δε σε ξεχνώ»
Στο Α’ Νεκροταφείο, ο πρόεδρος της Βουλής αποχαιρέτησε με προσωπικό λόγο την πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το ύπατο κοινοβουλευτικό αξίωμα στην ιστορία της χώρας και έκανε λόγο για μια παρακαταθήκη που θα φωτίζει τη συνέχεια
Νικήτας Κακλαμάνης
Κυριάκος Μητσοτάκης από Νέο Δελχί: Το έργο του IMEC θα αποφέρει οφέλη σε Ινδία και Ελλάδα
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τους κινδύνους της ΑΙ, προειδοποίησε για συγκέντρωση ισχύος σε λίγες εταιρείες και ανέδειξε IMEC, επενδύσεις, απευθείας πτήσεις και τουρισμό ως αιχμές συνεργασίας με το Νέο Δελχί
Κυριάκος Μητσοτάκης
30
Κόντρα Μάντζου και Λαζαρίδη με φόντο το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΑ: «Ποιος κυβερνά τον τόπο τα τελευταία επτά χρόνια;»
Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια για την υπόθεση των φερόμενων «μαϊμού» επιδομάτων, με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να θέτει ερωτήματα για την Αναστασία Χατζηδάκη
Δημήτρης Μάντζος 5