Πολιτική

“Βόμβα” Παρασκευόπουλου: Σύγκλιση και όχι ρήξη με τη Χρυσή Αυγή!

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, κάνει μια δήλωση που θα συζητηθεί σχετικά με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, από τα υπόλοιπα κόμματα, με αφορμή τη συμμετοχή βουλευτών της νεοναζιστικής οργάνωσης με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην επίσκεψη σε Καστελόριζο και Ρω.

«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης» τονίζει στην “Βραδυνή της Κυριακής” ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος όμως δεν μοιάζει να είναι στην ίδια γραμμή με τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε μόλις το Σάββατο, τόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών δεν άφησαν να “πέσουν κάτω” τα όσα είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος περί στρατιωτικής θητείας κυβερνητικών στελεχών αλλά και την προσπάθειά του να εμφανίσει ως πατριώτες τον ίδιο και τους υποστηρικτές του.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, συνεχίζει στη δήλωσή του «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τάσσεται ακόμα υπέρ ενός διαλόγου στην κατεύθυνση της αποποινικοποίησης του καψίματος της σημαίας και τονίζει χαρακτηριστικά “Τιμώ την ελληνική σημαία και πιστεύω ότι η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βολές προς πάσα κατεύθυνση από Σπίρτζη στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - «Η διαθεσιμότητά μου θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του κόμματος»
Ο πρώην υπουργός αποκάλεσε το συνέδριο ως «συνέδριο συρρίκνωσης» ασκώντας κριτική στην ηγεσία του κόμματος αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη
Χρήστος Σπίρτζης
Μητσοτάκης για την απόφαση του ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Η Ελλάδα σταματά να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση, τέλος οι ιδεοληψίες»
Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του τόνισε πως από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τα παιδιά θα σταματήσουν να φεύγουν από την πατρίδα τους για σπουδές
Κυριάκος Μητσοτάκης
3
Σε κίνδυνο τα ενεργειακά πρότζεκτ που προωθεί η Ελλάδα με το Ισραήλ μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή – Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ
Η κλιμάκωση του πολέμου θα ανατρέψει την παγκόσμια ισορροπία, με τον φόβο για νέα ενεργειακή κρίση να χτυπά «κόκκινο συναγερμό» διεθνώς
ΚΥΣΕΑ 4