Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Βόμβες της εισαγγελέως Τσατάνη για Παπαγγελόπουλο στην Προανακριτική!

Βόμβες της εισαγγελέως Τσατάνη για Παπαγγελόπουλο στην Προανακριτική!

Στο ίδιο μήκος της ακρόασής της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που είχε κάνει το 2016 φέρεται να κινείται η κατάθεση της πρώην εφέτη εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η Γεωργία Τσατάνη που είχε χειριστεί την υπόθεση Βγενόπουλου φέρεται να καταγγέλλει τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παραβάσεις και πιέσεις, με μοχλό πίεσης ακόμα και φίλιων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκδοτικών συγκροτημάτων και δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με πηγές από την προανακριτική επιτροπή, η κυρία Τσατάνη φέρεται να συνδέει ακόμα και την τρομοκρατική επίθεση που είχε δεχθεί με τις απειλές του  κ. Παπαγγελόπουλου λέγοντας πως αυτά που έγραφε η προκήρυξη των «Πυρήνων της Φωτιάς» μετά την επίθεση στο σπίτι της, ήταν ίδια με την τηλεφωνική απειλή που της είχε κάνει ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι εάν δεν συμμορφωθεί δεν θα κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά της.

Η πρώην εφέτης, φέρεται να έχει καταθέσει πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε εισβάλει σε  σύσκεψη συντονισμού που γινόταν και με τους εισαγγελείς από την Κύπρο που χειριζόντουσαν την προκαταρκτική έρευνα της υπόθεσης Βγενόπουλου και ζήτησε να παρακολουθήσει την σύσκεψη επειδή είχε προσωπικό ενδιαφέρον. Και χρειάσθηκε να επιμείνει η κυρία Τσατάνη για να αποχωρήσει καθώς δεν είχε τέτοιο δικαίωμα.

Φέρεται να υποστηρίζει επίσης ότι επειδή δεν συνεργαζόταν με τον κ. Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση άρχισε να στοχοποιείται από φίλιο εκδοτικό συγκρότημα της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι της  ασκήθηκαν σειρά πειθαρχικών διώξεων, επειδή ο κ. Παπαγγελόπουλος της ζητούσε να επιστρέψει τον φάκελο Βγενόπουλου και εκείνη δεν το έκανε.

Όλες οι παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου και των τρίτων – φέρεται να επιμένει η πρώην εφέτης – αποσκοπούσαν να ασκηθούν διώξεις σε βάρος του Βγενόπουλου επειδή είχε εμμονή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις