Πολιτική

Βορίδης: “Φτιάχνουμε κλειστά κέντρα και επαναπροωθούμε 10.000 παράνομους μετανάστες”

Το σχέδιο της κυβέρνησης στην διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού ζητήματος ανέλυσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάκης Βορίδης στα Γρεβενά. Παράαλληλα, κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευθούν το κυβερνητικό σχέδιο για το προσφυγικό - μεταναστευτικό.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας σε εκδήλωση της τοπικής Νομαρχιακής επιτροπής της ΝΔ ο κ. Βορίδης προανήγγειλε ότι “το 2020 η κυβέρνησή μας θα επαναπροωθήσει 10.000 παράνομους μετανάστες, θα φτιάξουμε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και θα καταφέρουμε να εκτονώσουμε αυτή την κρίση”.

Ο υπουργός τόνισε ότι “δεν περιμέναμε ότι θα είχαμε αυξημένες ροές με το που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας” και ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή γιατί “η κυβέρνηση διαχειρίζεται το μεταναστευτικό μ’ ένα σύστημα που είναι φτιαγμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έλεγε ότι δεν γίνεται καμία επαναπροώθηση, δεν γυρνά κανείς πίσω”. Αναφερόμενος στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών τόνισε ότι εμείς “θα υπερασπιστούμε ηθικά το κόσμο που διαμαρτύρεται γιατί όλοι αυτοί δεν είναι ρατσιστές, ούτε ξενόφοβοι, είναι πολίτες που αγαπάνε την πατρίδα τους και τους λέμε απλά ότι χρειαζόμαστε χρόνο για την υλοποίηση των προθέσεών μας”.

Αναφερόμενος σε τρία μεγάλα θέματα όπως, της ανομίας στα πανεπιστήμια, της μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων και της μη αλλαγής της παραγράφου του Συντάγματος για την επικρατούσα θρησκεία, που η ΝΔ έθεσε στην κρίση των πολιτών κατά τον προεκλογικό διάλογο, τόνισε ότι “ανταμειφθήκαμε πολιτικά και προχωρήσαμε γρήγορα στην υλοποίησή τους”.

Πιο συγκεκριμένα σημείωσε ότι “μέχρι χθες που μιλάγαμε για το νόμο και την τάξη είμαστε ακροδεξιοί και φασίστες, όταν λέγαμε ότι πρέπει να επιβληθεί ο νόμος και τα πανεπιστήμια να είναι κανονικά πανεπιστήμια και όχι άντρα τρομοκρατίας της άκρας αριστεράς, είμαστε ακροδεξιοί. Την εντολή τώρα για να επιβάλλουμε τον νόμο και την τάξη την έδωσε ο λαός γιατί του το ζητήσαμε να το πει και μας το είπε”.

Βορίδης: “Μειώνουμε τη φορολογία, “υπάρχει επικρατούσα θρησκεία”

Στο θέμα της μείωσης της φορολογίας υπογράμμισε ότι τώρα «ο λαός ψήφισε την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων προφανώς όχι για να αυξήσει τα ανύπαρκτα υπερκέρδη τους” και πρόσθεσε ότι “ενώ μέχρι χθες ο κρατικός τομέας ήταν ο μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας τώρα ήρθε ο λαός και είπε ότι ο μοχλός της ανάπτυξης είναι η ιδιωτική οικονομία όπου ενισχύοντας τις επιχειρήσεις θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Αυτά τα είπε ο λαός και του το ζητήσαμε εμείς ως ΝΔ να το πει”.

Στο ζήτημα της επικρατούσας θρησκείας που περιγράφεται στο Σύνταγμα ο κ. Βορίδης είπε ότι “αντιταχθήκαμε στον Τσίπρα που ήθελε την θρησκευτική ουδετερότητα” με την αλλαγή της παραγράφου του Συντάγματος και είπαμε ότι “εμείς δεν θα το αλλάξουμε γιατί θέλουμε να υπάρχει επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα και με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός είπε ότι θέλουμε να υπάρχει επικρατούσα θρησκεία”.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι τα τρία παραπάνω ζητήματα αποτελούσαν παγιωμένες αντιλήψεις της αριστεράς που όποιος τις αμφισβητούμε στιγματιζόταν και πρόσθεσε ότι “όλα αυτά τα αμφισβήτησε ο λαός μας με την ψήφο του”, κάνοντας λόγο για “την πρώτη μεγάλη ήττα της ηγεμονίας της αριστεράς από το 1974”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στον ΣΕΛΠΕ: «Πρέπει να σεβόμαστε τον πολίτη, δεν είμαστε εκ προοιμίου αναντικατάστατοι» – Πρόκληση και εργαλείο η AI
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη, τον ανταγωνισμό από τις κινεζικές πλατφόρμες και την ανάγκη η ανάπτυξη της οικονομίας να φτάνει στην τσέπη των πολιτών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Δημοσκόπηση Pulse: Στο 11,5% η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Ποιοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, πού στρέφονται οι αναποφάσιστοι
Στο 30% ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός - Πώς αξιολογούνται οι προτάσεις της ΔΕΘ - Στο 54% η ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
Τσίπρας και Μητσοτάκης 19
Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν για το Αιγαίο: «Η Ελλάδα δικαιούται να διασφαλίζει την άμυνά της - Η Τουρκία διατηρεί το casus belli»
Η Αθήνα απορρίπτει τις αιτιάσεις της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και απαντά στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας που χαρακτήρισε τη στρατιωτική παρουσία «απειλή»
Χακάν Φιντάν και Γιώργος Γεραπετρίτης
Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΝΔ 31%, ΕΛΑΣ 15,9% – Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, η Καρυστιανού μπαίνει Βουλή με 4,8%
Οκτακομματική Βουλή, με 126 έδρες στην «γαλάζια» παράταξη - Στο 16,9% οι αναποφάσιστοι - Πώς αξιολογούνται οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη από τη ΔΕΘ - «Αγκάθι» η ακρίβεια
Τσίπρας, Καρυστιανού, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
42
Οι κινήσεις Κασιδιάρη για τις εκλογές μετά την αποφυλάκιση: Το σενάριο της Ένωσης των Ελλήνων, τι ισχύει για Νίκη και Παλμό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κόμματα εκτός Βουλής - Τη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα επόμενα βήματά του
Ηλίας Κασιδιάρης, αποφυλάκιση
5
Νέες «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες: Μετά το άνοιγμα Πάνα στην ΕΛΑΣ, η Αναστασίου δείχνει ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση Ανδρουλάκη με βουλευτές
Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε δύο ημέρες ανοίγει τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες – Η Χαριλάου Τρικούπη είχε χαρακτηρίσει «άστοχες προσωπικές απόψεις» τις δηλώσεις Πάνα
Αναστασίου, Ανδρουλάκης, Πάνας
11