Πολιτική

Βορίδης για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Η ΕΛΑΣ υποτίμησε τη σοβαρότητα, δεν πήρε επαρκή μέτρα»

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά της ΕΛΑΣ με αφορμή τη στάση της αστυνομίας στα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στα οποία δολοφονήθηκε ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσουρής.

«Η ΕΛΑΣ υποτίμησε την σοβαρότητα και την έκταση του κινδύνου και δεν πήρε επαρκή μέτρα για να αποτρέψει τις συμπλοκές», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια και στα αιματηρά επεισόδια που έγιναν εκεί.

Ο Μάκης Βορίδης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ έκανε λόγο για «αναποτελεσματικότητα της ΕΛΑΣ» και είπε ότι οι αξιωματικοί νόμισαν εσφαλμένα ότι μπορούσαν να χειριστούν το θέμα, υποτίμησαν την έκταση και τη σοβαρότητα του κινδύνου και δεν είχαν πάρει επαρκή μέτρα να αποτρέψουν τις συμπλοκές.

«Υπάρχει λάθος»

«Αναμφίβολα υπάρχει ένα λάθος. Το σημαντικό είναι να δούμε αν υπάρχουν προβλήματα στη συστημική λειτουργία την αστυνομίας. Αυτό που πρέπει, είναι να μην υπάρχουν συστημικές αποτυχίες» είπε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την αυστηρότητα των ποινών, είπε ότι η αυστηρότητα των ποινών είναι επαρκής αφού η ανθρωποκτονία τιμωρείται με ποινή ισοβίων «και δεν έχει κάτι παραπάνω να βάλουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Το σχόλιο για τις ποινές για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Παρέπεμψε στην πρόσφατη δίκη για τη δολοφονία του Αλκή Καμπανού λέγοντας ότι «έπεσαν πολλά ισόβια στη δίκη αυτή» προσθέτοντας ότι «από μόνη της η αυστηρότητα μιας ποινής δεν φτάνει. Το ζήτημα είναι να είσαι αποτελεσματικός στην καταστολή και να συλλαμβάνονται οι δράστες».

Αναφερόμενος στα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας είπε ότι πρέπει να γίνει μια ευρύτερη συζήτηση για τα ζητήματα του χρόνου εκτάσεως των ποινών και όχι για τις ίδιες τις ποινές που είναι ήδη αυστηρές. «Η αυστηροποίηση όμως πρέπει να είναι συνολική παρέμβαση και όχι μόνο για ανθρωποκτονίες». επισήμανε.

«Δεν μπορεί να καταλογίσει κανείς κάτι στον Γιάννη Οικονόμου»

Αναφερόμενος στα περί παραίτησης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που ζητά η αντιπολίτευση ο κ.Βορίδης είπε ότι ο Γιάννης Οικονόμου είναι 10 μέρες στο υπουργείο και δεν μπορεί να του καταλογίσει κανείς κάτι. Προσέθεσε ότι έχει την γενική ευθύνη όχι την υποκειμενική και χαρακτήρισε «αντιπολιτευτικές υπερβολές» τα περί παραίτησης.

Εκτίμησε ότι ο κ. Οικονόμου δεν είχε ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα προσθέτοντας πως ό,τι ανεβαίνει στον υπουργό ως ενημέρωση δεν μπορεί να αφορά το σύνολο της δράσης της αστυνομίας, αλλά πιο μείζονα θέματα.

«Η εσφαλμένη εκτίμηση της αστυνομίας ήταν ότι δεν είναι μείζον θέμα», είπε.

 

Τι είπε για ακρίβεια και ιδιωτικά πανεπιστήμια

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην ακρίβεια και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, επισήμανε ότι τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση έχουν ευεργετική επίδραση, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνσης, πως αν ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί αποτελεσματικά τότε αυτό έχει επιπτώσεις, καθώς όπως εξήγησε θα γίνουν έλεγχοι «όχι μόνο στην αγορά αλλά και μεγαλύτεροι για το πως π.χ. διαμορφώνονται οι τιμές κλπ. Πρέπει να κάνουμε όλοι τη δουλειά μας. Στήριξη των αδύναμων η κυβέρνηση, και εύρυθμη λειτουργία της αγοράς οι επιχειρήσεις».

Τέλος αναφερόμενος στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τη σχετική πρωτοβουλία που θα αναλάβει η κυβέρνηση μετά το άνοιγμα των εργασιών της Βουλής, είπε ότι δεν υπάρχει έρεισμα για την αριστερά να αρνείται τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, γιατί μπορούν τα παιδιά να πηγαίνουν έξω, π.χ. στην Κύπρο και να αναγνωρίζεται το πτυχίο τους, και απλώς τα χρήματα των Ελλήνων πηγαίνουν έξω. «Είναι απόλυτος παραλογισμός δεν υπάρχει λογική βάση για την άρνηση», είπε ο κ. Βορίδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πράξει ό,τι απαιτείται για να μην επιτρέψει την υποβάθμιση του Αγνώστου Στρατιώτη» λένε κυβερνητικές πηγές για τον Χάρη Δούκα
«Μέσα σε λίγες ώρες, ο κ. Δούκας αναίρεσε τον εαυτό του» τονίζουν κυβερνητικές πηγές για τον δήμαρχο Αθηναίων
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ 38
Άδωνις Γεωργιάδης – Παύλος Πολάκης: Νέα κόντρα στη Βουλή – «Μην πάρεις πάλι αναβολή», «ο δικηγόρος μου έχει πολλές υποθέσεις»
«Είπες ψέματα ότι δεν ζήτησες αναβολή, και σου κότσαρα το δικαστικό έγγραφο», είπε ο υπουργός Υγείας. «Λες ψέματα» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 26
Αλλαγές στο γραφείο του έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης - Ο Γιώργος Παπαβασιλείου νέος διευθυντής
Η επί σειρά ετών συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη και μέχρι τώρα διευθύντρια του γραφείου του, Έλενα Αναστασίου, αναλαμβάνει γραμματέας του Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού και της οικογένειας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Κόντρα χωρίς τέλος για τον Άγνωστο Στρατιώτη ανάμεσα σε Δούκα και Δένδια: Στη δικαιοσύνη ο δήμαρχος – «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του μνημείου», απαντά το Άμυνας
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Χάρης Δούκας για την ανάθεση της καθαριότητας του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη σε ιδιώτη – Η απάντηση του υπουργείου Άμυνας
Κόντρα χωρίς τέλος για τον Άγνωστο Στρατιώτη ανάμεσα σε Δούκα και Δένδια: Στη δικαιοσύνη ο δήμαρχος – «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του μνημείου», απαντά το Άμυνας 80
Παύλος Μαρινάκης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσπαθεί να σώσει την πολιτική της καριέρα, ο Χάρης Δούκας να πει το “καλή τύχη” στους δημότες της Αθήνας
«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Νίκο Δένδια. Φιλότιμη η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει θέμα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Το «άνοιγμα» Φάμελλου στον Τσίπρα αλλάζει το τοπίο στην Κεντροαριστερά - «Αρκετά μας κατέστρεψες» είπε ο Ραγκούσης στον Πολάκη
Κατά της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, ο Παύλος Πολάκης, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο Ανδρέας Παναγιώτοπουλος
Σωκράτης Φάμελλος / Αλέξης Τσίπρας 40