Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βορίδης: Οργισμένη απάντηση μετά το “κατηγορώ” Κυμπουρόπουλου! video

Βορίδης
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Ο Μάκης Βορίδης απάντησε σε όσα του καταλογίζονται μετά την δήλωση που έκανε για την αναπηρία, η οποία προκάλεσε την οργή του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Η παρέλαση… α λα Monty Python από μια ομάδα κοριτσιών στην Νέα Φιλαδέλφεια έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις με “εμφύλιο” στην ΝΔ μετά τα όσα είπε ο Μάκης Βορίδης σε τηλεοπτική εκπομπή.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μίλησε από τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ για “αηδίες” από 16χρονα, διατυπώνοντας μάλιστα αρκετές φορές τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο πρόκειται “για παιδιά” υπονοώντας σαφώς πως η ηλικίας τους ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη.

Δεν ήταν όμως αυτή η αναφορά για την οποία ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος αντέδρασε αργότερα με οργή. Ήταν αυτή η φράση που είπε ο Μάκης Βορίδης στον “αέρα”: “Είναι παιδιά, αν είναι, εγώ δεν ξέρω αν είναι παιδιά ή 21 ή είναι 16… Ας πούμε, λοιπόν, ότι είναι 16. Προφανώς η συμπεριφορά των παιδιών αυτών, γιατί δεν είναι μωρά, δεν είναι 2, είναι 16… Με ένα παιδί που είναι 16 χρονών μιλάς κανονικά. Συνομιλείς έτσι; Δεν είναι ανάπηρο”.

“Στα 17 ψηφίζουνε. Δεν είναι ένα παιδί που δεν έχει κατανόηση. Δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση”, συνέχισε ο Μάκης Βορίδης.

Δείτε το βίντεο

Οργισμένος ο Κυμπουρόπουλος, οργισμένος κι ο Βορίδης!

Όπως προαναφέραμε, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, πήρε θέση, αναφέροντας πως “η δήλωση αυτή είναι απαράδεκτη, προσβλητική, μειωτική και πρέπει να αποσυρθεί“, και κάνοντας λόγο για διαιώνιση στερεοτύπων που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των ατόμων με κάθε είδους αναπηρία.

Κατέκρινε μάλιστα και τους δημοσιογράφους της εκπομπής που δεν αποδοκίμασαν την “μειωτική αυτή δήλωση” -όπως αναφέρει- που έκανε ο Μάκης Βορίδης, συμπληρώνοντας πως “σε άλλα κράτη, κάτι αντίστοιχο θα άγγιζε τα όρια του hate speech“!

Click4more: Νέα Φιλαδέλφεια: Τα 10 κορίτσια εξηγούν για παρέλασαν με βήμα… Monty Python

Λίγο αργότερα, ο Μάκης Βορίδης πήρε επίσης θέση, χωρίς ωστόσο να δείχνει διατεθειμένος να ρίξει “λάδι στην φωτιά” μιας… γαλάζιας εσωτερικής κόντρας.

Δεν έκανε καμία αναφορά στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά αντιθέτως μίλησε για προκλητική διαστρέβλωση των λεγομένων του.

Ο υπουργός, στην απάντησή του μέσω Facebook, “σηκώνει ψηλά” το περιστατικό στην παρέλαση. Επίσης, ο Μάκης Βορίδης αναφέρει πως είναι προφανές ότι στην δήλωσή του περί αναπηρίας αναφερόταν “σε αναπηρίες που εμποδίζουν τον καταλογισμό, την απόδοση ευθύνης. Γιατί περί αυτού μιλούσαμε, περί της θεμιτής ή όχι απόδοσης ευθυνών στις συγκεκριμένες «performers”. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες αναπηρίες και είναι εντελώς προφανές ότι σε αυτές αναφερόμουν“.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Μάκης Βορίδης

Δείτε και την ανάρτηση που είχε κάνει νωρίτερα ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Φωτογραφίες: Intime.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις