Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Βουλή: Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για Χρυσή Αυγή και καταλήψεις

Βουλή: Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για Χρυσή Αυγή και καταλήψεις

Φωτιά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν ανάψει στη Βουλή οι προκλήσεις από τη Χρυσή Αυγή για τις μαθητικές καταλήψεις.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη ζήτησε από τη ΝΔ να πάρει θέση για τα όσα υποστήριξε από το βήμα του κοινοβουλίου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης “σήκωσε το γάντι”.

“Οι μαθητικές καταλήψεις και οι αναφορές της Χρυσής Αυγής είναι καταδικαστέες, εγώ είμαι κατά των καταλήψεων γενικά, δουλειά των μαθητών είναι να πηγαίνουν σχολείο να διαβάζουν, να γίνονται καλύτεροι πολίτες. Από θέση αρχής είμαι κατά καταλήψεων”, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για να προσθέσει απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: “Εσείς όμως μας έχετε πρήξει για μαθητικά κινήματα και το πόσο σημαντικές είναι οι καταλήψεις. Ο πρωθυπουργός διαφημίστηκε μέσα από τις καταλήψεις. Όταν ένας μαθητής μούντζωσε σε παρέλαση και όταν τέθηκε θέμα ποινής όλοι υπερασπιστήκατε το δικαίωμα του μαθητή να μουντζώνει. Τώρα με ποιο ηθικό δικαίωμα κρίνετε εσείς τις καταλήψεις; Εσείς τους είπατε ότι μπορούν να κάνουν κατάληψη, να κατηγορούν πολιτικούς, τώρα έρχεστε να τους κατηγορήσετε επειδή λένε πράγματα που δεν σας αρέσουν για την Συμφωνία των Πρεσπών; Ή θα συμφωνούμε ότι όλες οι καταλήψεις είναι κακές ή εάν οι καταλήψεις είναι εργαλείο διεκδίκησης , τότε να ξέρετε ότι θα γίνονται και καταλήψεις που δεν σας αρέσουν“.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη ανταπάντησε ότι “το θέμα δεν είναι είμαστε υπέρ η κατά καταλήψεων, αλλά εάν είμαστε υπέρ ή κατά του εκφασισμού του σχολείου, του ρατσιστικού μίσους στα σχολεία και αναλογιστείτε τις ευθύνες σας για πολιτική καπηλεία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χτυπήσει το κουδούνι του σχολείου στο φασισμό”.

“Σφήνα” στην αντιδικία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μπήκε και ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, επιτέθηκε και πάλι στη Νέα Δημοκρατία. “Μετά την προκλητική τοποθέτηση της Χρυσής Αυγής ζήτησα από τους εκπροσώπους των κομμάτων να την αποκρούσουν για να αποτραπεί η αλλοίωση της αγάπης για την πατρίδα. Τα ερωτήματα είναι δύο: Εάν συμφωνεί κάποιος με το δήθεν πατριωτικό κάλεσμα της Χρυσής Αυγής είτε για καταλήψεις είτε για οτιδήποτε άλλο και το δεύτερο και πιο σοβαρό το σύνθημα που ακούγεται ότι ‘Η Δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία’. Οι περισσότεροι από τα κόμματα κατάλαβαν και απάντησαν. Δεν το κατάλαβε η ΝΔ. Ο κ. Γεωργιάδης γύρισε την κουβέντα περί άλλων. Θεωρώ ευφυή τον Άδωνι, η μεταστροφή κουβέντας έγινε για να μην καταδικάσουν το φασισμό. Θέλω να πιστεύω ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν εκφράζονται όλοι από αυτή την αντίληψη”, είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις