Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βουλή: Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το «νέο μειωμένο ΕΝΦΙΑ» κατέθεσε η ΝΔ

Βουλή
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί των άρθρων που αφορούν στο «νέο μειωμένο ΕΝΦΙΑ», κατέθεσαν 18 βουλευτές της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που πραγματοποιείται και σήμερα Τετάρτη (23.3.2022) στη Βουλή.

Καταθέτοντας το αίτημα για την ονομαστική ψηφοφορία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, είπε ότι διαπίστωσε αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, διότι ο Αλέξης Τσίπρας – σύμφωνα με τη ΝΔ – εμφανίστηκε στην ομιλία του θετικός στις συγκεκριμένες διατάξεις για τον ΕΝΦΙΑ, ενώ η αρμόδια τομεάρχης, Έφη Αχτσιόγλου, είπε ότι το κόμμα της θα δηλώσει «παρών». Ο κ. Βρούτσης είπε ότι ζητά ονομαστική ψηφοφορία τόσο για την αρχή του νομοσχεδίου όσο και για τα άρθρα 40-49 που αναφέρονται στη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Το ίδιο ζήτημα σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε πως η αλλαγή στάσης πρόκειται για τον «γνωστό κ. Τσίπρα», ισχυριζόμενος ότι «άλλα λέει και άλλα κάνει». 

«Πριν από λίγες ώρες, από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας είπε στον Πρωθυπουργό ότι θα ψηφίσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αφού όπως είπε “και το τελευταίο ευρώ που θα έρθει και θα ελαφρύνει κάθε πολίτη εμείς θα το ψηφίζουμε”», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

«Λίγες ώρες αργότερα αναίρεσε τη δήλωσή του. Ανέθεσε στην κ. Αχτσιόγλου να εμφανιστεί στη Βουλή και να μεταφέρει εξ ονόματος του κ. Τσίπρα ότι δεν θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Λίγα λεπτά αργότερα η καταψήφιση έγινε «παρών». Ο γνωστός κ. Τσίπρας. Άλλα λέει, άλλα κάνει. Συνεπής στην ασυνέπειά του και σε μεγάλη απόσταση από τη σοβαρότητα και την ευθύνη που η κοινωνία χρειάζεται», προσθέτει ο κ. Οικονόμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις