Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Βουλή: Εγκρίθηκε η πρόσληψη 17 μόνιμων υπαλλήλων

Βουλή: Εγκρίθηκε η πρόσληψη 17 μόνιμων υπαλλήλων

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, η πρόταση του Προέδρου Νίκου Βούτση για 17 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, διαφόρων ειδικοτήτων μέσω ΑΣΕΠ.

Ο κ. Βούτσης, ενημερώνοντας για την απόφασή αυτή τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αποσαφήνισε ότι η ανάγκη για τις 17 αυτές προσλήψεις προσωπικού έχουν προκύψει από τις περίπου 70 συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων που έχουν γίνει όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια και δεν είχαν αναπληρωθεί.

Ουσιαστικά, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, οι 17 θέσεις αυτές ακολουθούν και το μέτρο του “μία πρόσληψη για κάθε τέσσερις αποχωρήσεις” που ισχύει στο δημόσιο.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η διαδικασία θα κινηθεί μέσω ΑΣΕΠ και οι θέσεις αυτές θα καλύψουν σημαντικά κενά που έχουν δημιουργηθεί σε ζωτικές υπηρεσίες.

Τηλεοπτικές άδειες

Ο κ. Βούστης, παράλληλα σχολίασε και την ανακοίνωση του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας πως «θεωρώ σημαντική τη σημερινή ημέρα με την ανακοίνωση για τους πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς, μετά από τόσα χρόνια και τόσες «πατέντες» που υπήρξαν για την συνέχιση της λειτουργίας τους χωρίς τη νόμιμη πληρωμή στο δημόσιο Μπαίνει μια τάξη στην ραδιοτηλεόραση. Τα κανάλια θα πληρώνουν τα επόμενα 10 χρόνια τα αναλογούντα στην φορολογία”.

Σημείωσε ότι η θεσμική θωράκιση που γίνεται είναι σημαντική όχι μόνο για το κράτος αλλά και για τους ίδιους τους ιδιοκτήτες και υπογράμμισε ότι αυτοί οι κανόνες θα βοηθήσουν καις την ποιοτική αναβάθμιση του τηλεοπτικού προγράμματος

Ο Νίκος Βούτσης σχολίασε και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τις πέντε άδειες, επισημαίνοντας ότι από αυτό μπορεί να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με όσα είχαν αναφερθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια στην δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση, σχετικά με τον αριθμό των αδειών που μπορούσαν να δοθούν και για το αν η λειτουργία τους να είναι βιώσιμη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις