Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Βουλή: Επίθεση Βελόπουλου στην Ειρήνη Αγαπηδάκη για διατριβές με χορηγίες – Η αντίδραση Χρυσοχοΐδη: «Να το πάρετε πίσω»

Βουλή: Επίθεση Βελόπουλου στην Ειρήνη Αγαπηδάκη για διατριβές με χορηγίες – Η αντίδραση Χρυσοχοΐδη: «Να το πάρετε πίσω»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση έκανε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που προβλέπει επείγουσες ρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, κάνοντας λόγο για «μαθητευόμενους μάγους» ενώ έκανε προσωπική επίθεση στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, προκαλώντας την αντίδραση τόσο της ίδιας όσο και του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Σήμερα είναι παγκόσμια μέρα των ζώων. Στη Θεσσαλία 20 μέρες μετά τις πλημμύρες και ακόμα μαζεύουν πτώματα ζώων που σαπίζουν στα νερά. Και πάτε να επισκεφθείτε τις πλημμυροπαθείς περιοχές για να κάνετε σόου στα κανάλια», ανέφερε σε σημείο της ομιλίας του ο κ. Βελόπουλος και συμπλήρωσε:

«Έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς. Η κυρία Αγαπηδάκη είπε ότι το νερό στο Βόλο δεν είναι πόσιμο. Και αναρωτιέμαι, κάποιοι από τους προηγούμενους υπουργούς δεν έχουν ευθύνη γι’ αυτό; Δεν θα έπρεπε κάποιος να πει, εγώ φταίω και να παραιτηθεί;»

Απευθυνόμενος προσωπικά στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο κ. Βελόπουλος την κάλεσε να απαντήσει «αν οι διατριβές που έκανε ήταν με χορηγίες της Novartis».

Έντονη ήταν η αντίδραση τόσο του κ. ΧρυσοχοWiδη όσο και της κυρίας Αγαπηδάκη στις προσωπικές αναφορές του κ. Βελόπουλου κατά της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κατηγορώντας τον ότι επιμένει να καλλιεργεί fake news.

«Επιτεθήκατε στην κυρία Αγαπηδάκη και εγώ ως αρμόδιος υπουργός θα σας απαντήσω. Δεν θέλετε να δείτε την μακροσκελέστατη ανακοίνωση που έκανε γιατί έπρεπε εδώ να μας πείτε για τη Novartis και ό,τι άλλο είπατε. Σας καλώ πραγματικά να το πάρετε πίσω σήμερα. Και σας διαβεβαιώ ότι η κυρία Αγαπηδάκη κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και η πολιτική στα εμβόλια είναι πολύ σωστή, που έχει σχέση με το τι εμβόλια κάνει ο καθένας, σε ποια ηλικία είναι, πώς θα πάρει την άδεια από τον γιατρό, τι συνταγή θα πάρει και πώς θα πραγματοποιήσει το εμβόλιο. Τελεία και παύλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Για προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών και υπονόμευσης της εμπιστοσύνης τους έκανε λόγο από την πλευρά της η κυρία Αγαπηδάκη.

«Κάθε φορά που τοποθετήστε για την Υγεία είναι σαν να έχετε βρει μια μαγική συνταγή και απευθύνεστε στους πολίτες παραπλανώντας τους.

Η διδακτορική μου διατριβή έχει αντικείμενο την πρόληψη της κατάθλιψης για μητέρες που έχουν παιδιά έως πέντε ετών. Ενθαρρύνω κάθε γυναίκα να ζητήσει βοήθεια γι’ αυτά τα θέματα και να μπορέσει να αναπτυχθεί το παιδί της να ζει καλά και όσο πιο ευτυχισμένα γίνεται.

Δεν είναι ντροπή να υπάρχουν προβλήματα ψυχικής υγείας. Όλοι μπορούν να αποκτήσουν ή να έχουν περάσει. Η διατριβή μου έχει κριθεί από επταμελή επιτροπή στην Ιατρική Σχολή Αθηνών από αρμόδιους καθηγητές και βαθμολογήθηκε με άριστα. Δεν έχει χρηματοδοτηθεί από καμία εταιρεία. Όσοι επιλέξαμε τα χρόνια της κρίσης να μείνουμε εδώ αυτοχρηματοδοτήσαμε τα διδακτορικά μας και είναι καλό να το δει η χώρα αυτό διότι έχει ως αποτέλεσμα να φεύγουν πολλοί ερευνητές στο εξωτερικό», αντέτεινε η κυρία Αγαπηδάκη.

Βολές κατά της κυβέρνησης

Ο κ. Βελόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ακρίβειας και φέρνοντας ως παράδειγμα την κλοπή λαδιού που έγινε από αγνώστους σε συνεταιρισμό, υποστήριξε ότι «θα δούμε πολλές τέτοιες τραγικές αλλά και ντροπιαστικές εικόνες στο μέλλον» ενώ μίλησε και για τραγική κατάσταση στην οικονομία, σημειώνοντας ότι «το 10ετές ομόλογο έχει πάρει πάλι την ανηφόρα, έχει ξεπεράσει το 4,5% ενώ ξέφυγε το spread σε σχέση με το γερμανικό».

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει προκαλέσει ανήκεστο βλάβη στα νησιά του Αιγαίου», ενώ έντονα επικριτικός ήταν στο μεταναστευτικό πρόβλημα, επιμένοντας ότι πρόκειται για λαθρομετανάστες, ενώ είπε ότι «υπάρχει λύση και είναι να δώσουμε στους Μουσουλμάνους τα ίδια δικαιώματα που δίνουν αυτοί στους Χριστιανούς που ζουν στις αραβικές χώρες».

Αναρωτήθηκε δε, που πήγαν «οι λαθρομετανάστες» που έφυγαν από τη Μόρια, αφήνοντας αιχμές ότι «βρίσκονται στην Αθήνα της κόλασης» και προσέθεσε ότι «αυτό δεν είναι κράτος όταν δεν μπορεί να επιβάλει τη νομιμότητα».

Σχολιάζοντας τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι πάει να επιβλέψει τα έργα του μετρό το οποίο δεν είναι ακόμα έτοιμο παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του ότι θα παραδιδόταν μέσα στο 2023.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μίλησε ακόμα για «άθλιες και τραγικές συνθήκες στα νοσοκομεία», υποστήριξε ότι «για τη κυβέρνηση όλα είναι μπίζινες», ενώ την κάλεσε «να διαγράψει το πρόστιμο των 100 ευρώ που επέβαλε στους παππούδες και στις γιαγιάδες επειδή δεν εμβολιάστηκαν».

 

 

 

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις