Πολιτική

Βουλή: Ερώτηση 33 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα ηλεκτρικά πατίνια

Τα ηλεκτρικά πατίνια... μπήκαν και στη Βουλή. Συνολικά 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση ζητώντας την προστασία των πολιτών.

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι όλο και συχνό φαινόμενο στην καθημερινότητά μας με 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διαπιστώνουν απουσία θεσμικού πλαισίου για την κυκλοφορία τους , σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, με επικεφαλής τον βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη. Ζητούν προστασία των πολιτών και του δημόσιου χώρου από την χρήση μέσων μικρο-κινητικότητας.

Οι βουλευτές αναγνωρίζουν την «αλματώδη επέκταση στη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών σε πόλεις όπως το Ηράκλειο, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αλλά και τη συνολική ευρωπαϊκή κατεύθυνση προς νέα μοντέλα βιώσιμης αστικής κινητικότητας», και ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή αν «προτίθεται η κυβέρνηση να διερευνήσει την αναγκαιότητα ρύθμισης της χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών, τόσο αναφορικά με την διασαφήνιση των διατάξεων του ΚΟΚ, στις οποίες υπάγονται, όσο και σε σχέση με ζητήματα στάθμευσης και συνολικά συνύπαρξης του νέου αυτού μεταφορικού μέσου με τους πεζούς και με τους χρήστες αυτοκινήτων».

Σημειώνεται πως με αφορμή πρόσφατο τροχαίο ατύχημα στον παραλιακό δρόμο του Ηρακλείου με ηλεκτρικό πατίνι , έγινε την Παρασκευή 06/09, με πρωτοβουλία του δήμου Ηρακλείου Κρήτης, διευρυμένη σύσκεψη, η οποία αποσκοπούσε στο να προταθούν και να παρουσιαστούν λύσεις γύρω από το ζήτημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λάουρα Κοβέσι: «Το θέμα της διαφθοράς δεν είναι μόνο ελληνικό» - Τι είπε για Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ και επιχείρηση «Καλυψώ»
«Πρέπει να αλλάξει το άρθρο 86 του Συντάγματος και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών» τόνισε η Ευρωπαία εισαγγελέας και υπογράμμισε πως «η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μετατραπεί σε ριάλιτι σόου»
Η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι
12
ΠΑΣΟΚ: Εξόρμηση στην κοινωνία για προσέγγιση ψηφοφόρων – Επιμένει η Διαμαντοπούλου παρά τα μηνύματα Ανδρουλάκη
Η Άννα Διαμαντοπούλου επιμένει στις θέσεις της ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι και είναι «διαφορετικό» από ένα «κίνημα διαμαρτυρίας», παρότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε σαφές μήνυμα ότι οι διαφοροποιήσεις δεν βοηθούν το κόμμα
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ 2
Σύνοδος Κορυφής: «Πέρασε» η πρόταση της Ελλάδας για πανευρωπαϊκό αντι-drones τείχος προστασίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα η Ευρώπη να περάσει από τα λόγια στην πράξη, ως προς την ενιαία αμυντική της θωράκιση
Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης