Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Βουλή: Φιάσκο η μαραθώνια συνεδρίαση – Επιστρέφει στη Δικαιοσύνη η υπόθεση Novartis

Βουλή: Φιάσκο η μαραθώνια συνεδρίαση – Επιστρέφει στη Δικαιοσύνη η υπόθεση Novartis
Φωτογραφία Eurokinissi

Παραπομπή της δικογραφίας στην Δικαιοσύνη και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα αποφάνθηκε η πλειοψηφία της Βουλής, μετά τη μυστική ψηφοφορία του πορίσματος της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της Προκαταρτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

Από την ψηφοφορία απείχαν όλοι οι βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, πλην της Χρυσής Αυγής.
Στην μυστική ψηφοφορία συμμετείχαν 172 συνολικά βουλευτές, οι 154 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, 14 από τους 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής ( Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Γιάννη Σαχινίδης απουσίασαν) και 4 από τους 7 ανεξάρτητους βουλευτές (Στάθης Παναγούλης, Χάρης Θεοχάρης και Γιώργος Κατσιαντώνης απουσίασαν).

Σε γενικό πολιτικό συμπέρασμα, το τελικό αποτέλεσμα δείχνει ότι από τους 172 βουλευτές που συμμετείχαν συνολικά στην ψηφοφορία, στην «γραμμή» της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρέθηκαν όχι μόνο οι 154 βουλευτές που αριθμούν οι δύο αυτές κοινοβουλευτικές ομάδες, αλλά και προφανώς και πολλοί από τους ανεξάρτητους βουλευτές που συμμετείχαν στην ψηφοφορία που ήταν οι: Νίκος Νικολόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα , Νίκο Μίχος και Δημήτρης Κουκούτσης αλλά και από τους 14 βουλευτές από τους 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα ανά πρόσωπο η ψηφοφορία έχει ως εξής:

Για τον πρώην πρωθυπουργό, Aντώνη Σαμαρά, βρέθηκε 1 άκυρο. 166 βουλευτές ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας. 5 ΝΑΙ στην δίωξη για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας. Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων 166 ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας και 4 ΝΑΙ.

Για τον πρώην πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο, 165 βουλευτές ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας. 5 ΝΑΙ στην δίωξη για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας. Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων 164 ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας, 5 ΝΑΙ ενώ για το αδίκημα αυτό βρέθηκε και 1 Ακυρο ψηφοδέλτιο.
Για τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο 168 βουλευτές ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας. 4 ΝΑΙ στην δίωξη για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας. Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων 1688 ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας, 3 ΝΑΙ ενώ για το αδίκημα αυτό βρέθηκε και 1 Ακυρο ψηφοδέλτιο για την δίωξη αυτή.

Για τον διοικητή της ΤτΕ, πρώην υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, βρέθηκε 1 άκυρο. 164 βουλευτές ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας. 7 ΝΑΙ στην δίωξη για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας. Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων 165 ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας, 6 ΝΑΙ ενώ για το αδίκημα αυτό και βρέθηκε και 1 Ακυρο ψηφοδέλτιο για τη δίωξη αυτή.

Για τον πρώην υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο, 167 βουλευτές ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας. 5 ΝΑΙ στην δίωξη για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας. Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων 166 ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας, 5 ΝΑΙ ενώ για το αδίκημα αυτό και βρέθηκε και 1 Ακυρο ψηφοδέλτιο για τη δίωξη αυτή.

Για τον πρώην υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, βρέθηκε 1 άκυρο. 164 βουλευτές ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας. 5 ΝΑΙ στην δίωξη για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας. Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων 163 ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας, 5 ΝΑΙ ενώ για το αδίκημα αυτό και βρέθηκε και 1 Ακυρο ψηφοδέλτιο για τη δίωξη αυτή.

Για τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, 165 βουλευτές ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας. 5 ΝΑΙ στην δίωξη για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας. Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων 164 ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας, 5 ΝΑΙ ενώ για το αδίκημα αυτό και βρέθηκε και 1 Ακυρο ψηφοδέλτιο .

Για τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο, βρέθηκε 12 άκυρα. 163 βουλευτές ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας. 6 ΝΑΙ στην δίωξη για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας και βρέθηκε 1 παρών για το αδίκημα αυτό. Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων 162 ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας, 6 ΝΑΙ ενώ για το αδίκημα αυτό και βρέθηκε 1 Άκυρο και 1 Παρών.

Για τον πρώην υφυπουργό Μάριο Σαλμά, βρέθηκε 4 άκυρα. 163 βουλευτές ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας. 5 ΝΑΙ στην δίωξη για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας. Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων 162 ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας, 5 ΝΑΙ ενώ για το αδίκημα αυτό

Για τον πρώην υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη, βρέθηκε 1 άκυρο ψηφοδέλτιο. 166 βουλευτές ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας. 4 ΝΑΙ στην δίωξη για τα αδικήματα της δωροληψίας και παθητικής δωροδοκίας και βρέθηκε 1 παρών για το αδίκημα αυτό. Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων 165 ψήφισαν την μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας, 4 ΝΑΙ ενώ για το αδίκημα αυτό και βρέθηκε 1 Άκυρο και 1 Παρών.

Η Βουλή θα διαβιβάσει δια του υπουργού Δικαιοσύνης, το Πόρισμα της Επιτροπής και οποιοδήποτε πρωτότυπο έγγραφο κατέχει σχετικό με τις αναφερόμενες πράξεις και πρόσωπα, στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών, δια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, για την άσκηση των κατά νόμο πράξεων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις