Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Βουλή: Κατατέθηκε η πρόταση για προανακριτική κατά Παπαγγελόπουλου

κατηγορητήριο - Παπαγγελόπουλος

Την πρόταση υπογράφουν 30 βουλευτές της ΝΔ.
Ποιες υπογραφές απουσιάζουν και ποια είναι τα αδικήματα.
Την ανακοίνωση έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ στην Βουλή για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η πρόταση υπογράφεται από 30 βουλευτές της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και την ανακοίνωση έκανε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος Κώστας Τασούλας.

Η πρόταση της ΝΔ στηρίζεται κυρίως στις καταθέσεις του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και στις καταθέσεις της πρώην εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται για 4 αδικήματα που είναι τα εξής: ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία. Από την πρόταση απουσιάζουν οι υπογραφές του πρωθυπουργού, των υπουργών αλλά και των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις