Πολιτική

Βουλή: Κυρώθηκε η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ

Xωρίς εκπλήξεις ψηφίσθηκε και το άρθρο 1 της Συμφωνίας καθορισμού ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου, κατά την ονοματική ψηφοφορία που είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το άρθρο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 198 ψήφους “υπέρ”, 81 “παρών” και 26 “κατά”. Θετικές ψήφους στην Συμφωνία με την Αίγυπτο έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ 25 , ενώ με «παρών» τάχθηκαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Click4more: Δένδιας: Εξετάζουμε την επέκταση χωρικών υδάτων και νοτίως της Κρήτης 

Από την χθεσινή ψηφοφορία απουσίασαν, από τη ΝΔ ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, που είναι σε καραντίνα και ο βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης για λόγους υγείας και οι οποίοι απέστειλαν επιστολή- γνωστοποίησης πρόθεσης ψήφου που ανέφεραν ότι εάν ήταν παρόντες, θα υπερψήφιζαν την συφωνία.

Ανάλογη επιστολή πρόθεσης, ότι θα ψήφιζαν “παρών” απέστειλαν και οι 5 απόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, Άννα Βαγενά, Χρήστος Γιαννούλης, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Κώστας Ζουράρις.

Απουσίες σημειώθηκαν όμως και από τα άλλα κόμματα της ελλάσσονος αντιπολίτευσης. Η συμφωνία της Αιγύπτου ψηφίσθηκε και επί το σύνολο από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, “παρών” τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331