Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Βουλή: Κυρώθηκε η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ

Βουλή: Κυρώθηκε η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ
Φωτογραφία αρχείου

Xωρίς εκπλήξεις ψηφίσθηκε και το άρθρο 1 της Συμφωνίας καθορισμού ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου, κατά την ονοματική ψηφοφορία που είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το άρθρο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 198 ψήφους “υπέρ”, 81 “παρών” και 26 “κατά”. Θετικές ψήφους στην Συμφωνία με την Αίγυπτο έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ 25 , ενώ με «παρών» τάχθηκαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Click4more: Δένδιας: Εξετάζουμε την επέκταση χωρικών υδάτων και νοτίως της Κρήτης 

Από την χθεσινή ψηφοφορία απουσίασαν, από τη ΝΔ ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, που είναι σε καραντίνα και ο βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης για λόγους υγείας και οι οποίοι απέστειλαν επιστολή- γνωστοποίησης πρόθεσης ψήφου που ανέφεραν ότι εάν ήταν παρόντες, θα υπερψήφιζαν την συφωνία.

Ανάλογη επιστολή πρόθεσης, ότι θα ψήφιζαν “παρών” απέστειλαν και οι 5 απόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, Άννα Βαγενά, Χρήστος Γιαννούλης, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Κώστας Ζουράρις.

Απουσίες σημειώθηκαν όμως και από τα άλλα κόμματα της ελλάσσονος αντιπολίτευσης. Η συμφωνία της Αιγύπτου ψηφίσθηκε και επί το σύνολο από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, “παρών” τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις