Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Βουλή: Μηνύματα αισιοδοξίας Μητσοτάκη για την οικονομία μετά τον… “πονοκέφαλο” του μεταναστευτικού

Βουλή: Μηνύματα αισιοδοξίας Μητσοτάκη για την οικονομία μετά τον… “πονοκέφαλο” του μεταναστευτικού

Ενέσεις αισιοδοξίας θα δώσει με αφορμή την οικονομία από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας έτσι μια φυγή προς τα εμπρός μετά τους πονοκεφάλους που προκάλεσε στην κυβέρνηση η διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ο πρωθυπουργός διάλεξε, μάλιστα, να μετατρέψει την «Ώρα του Πρωθυπουργού» και τις επίκαιρες ερωτήσεις των Αλέξη Τσίπρα και Δημήτρη Κουτσούμπα για τα εργασιακά σε μίνι προ ημερησίας με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών, με αποτέλεσμα να αναμένεται ούτως ή άλλως μια σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης και με αναφορά σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Αναφορά στους επαίνους για την ελληνική οικονομία

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί έτσι αναλυτικά στους επαίνους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, οι οποίοι οφείλονται στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού. Επίσης, στα αλλεπάλληλα ρεκόρ των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, τα οποία δημιουργούν τις προϋποθέσεις για δανεισμό με μηδενικό ή ακόμη και αρνητικό επιτόκιο.

Αλλά και την έκθεση της Κομισιόν, με την οποία αναθεωρείται προς τα πάνω ο στόχος για την ανάπτυξη το 2020 (2,4% έναντι αρχικής εκτίμησης για 2,3%, ενώ ο προϋπολογισμός ξεκινά με παραδοχή για 2,8%). Εξέλιξη που στην κυβέρνηση θεωρούν ότι δεν ήρθε τυχαία, αλλά αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών τους για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Θέσεις εργασίας

Έτσι, η εικόνα αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, θα δώσει απαντήσεις και για τον κατώτατο μισθό και το ενδεχόμενο αύξησής του – με τον ΣΕΒ να βάζει ήδη φρένο στις προσδοκίες για μεγάλες αυξήσεις – ενώ θα εξηγήσει ότι, παρά το αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων τον Ιανουάριο – όπως γινόταν ανελλιπώς από το 2001 κι έπειτα με μοναδική εξαίρεση το 2014 – αυτό είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με άλλες χρονιές.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει ότι βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η ανάσχεση της ανεργίας, η ενίσχυση της απασχόλησης και η στήριξη της επιχειρηματικότητας, η οποία θα δημιουργήσει τη βάση για μια βιώσιμη και ισχυρή ανάπτυξη, με νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις