Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Βουλή – Μπαρμπαρούσης: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά

Καμμένος Κοντονής Μπαρμπαρούσης Βουλή

Στα χέρια του προϊστάμενου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκονται τα πρακτικά της Βουλής και το κάλεσμα σε πραξικόπημα από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης προκάλεσε ομόθυμη καταδίκη όταν ζήτησε να παρέμβει ο στρατός και να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της ομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Κοντονής: Σωρεία ποινικών αδικημάτων

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο κ. Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις