Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Βουλή: «Συγκρούστηκαν» Νίκος Ανδρουλάκης και Μάκης Βορίδης για τις παρακολουθήσεις

Βουλή: «Συγκρούστηκαν» Νίκος Ανδρουλάκης και Μάκης Βορίδης για τις παρακολουθήσεις
Eurokinissi

Σφοδρή αντιπαράθεση Νίκου ΑνδρουλάκηΜάκη Βορίδη στη Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία από τηλέφωνο πολιτικού προσώπου «έφυγαν» «μολυσμένα» με predator μηνύματα, για να του απαντήσει ο υπουργός Επικρατείας πως «μεγαλύτερη κουτσομπόλα δεν έχω ακούσει».

Στην εφ’ όλης της ύλης, πολιτική αντιπαράθεση που είχαν στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, κυριάρχησε το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Η διαμάχη άρχισε με αναφορές Ανδρουλάκη για την υπόθεση των υποκλοπών, τις διεργασίες στο εσωτερικό της ΑΔΑΕ, αλλά και στα τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση για εγκαθίδρυση παρακράτους. Επικαλέστηκε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία από τηλέφωνο πολιτικού προσώπου «έφυγαν» «μολυσμένα» με predator μηνύματα, γεγονός που προκάλεσε σφοδρή σύγκρουση με τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος του καταλόγισε ότι φέρνει στο Κοινοβούλιο «κουτσομπολιά».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών κατηγορώντας την κυβέρνηση για αλαζονεία και δημιουργία παρακράτους. «Η αλαζονεία όμως έχει όριο. Ναι υπάρχει νωπή εντολή αλλά δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το τί έχει συμβεί στη χώρα με το παρακράτος που διαμορφώθηκε υπέρ του Μεγάρου Μαξίμου και στο Μέγαρο Μαξίμου», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να ψέγει τον πρόεδρο μιας Ανεξάρτητης Αρχής από το βήμα της Βουλής; Αντί να ψέξει τον κ. Γεωργιάδη και τους βουλευτές του για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί ο κ. Ράμμος έρχεται κι ο ίδιος;» προσέθεσε.

«Είναι χαρακτηριστικό μιας καθεστωτικής νοοτροπίας» είπε και απευθύνθηκε στον κ. Βορίδη λέγοντας «σιγά την διαφορά από τα τσεκουράκια στην καθεστωτική νοοτροπία της σημερινής κυβέρνησης».

«Πού τα μάθαμε, λέει, κι έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις. Υπονοούμενα με δηλητήριο και συνομωσιολογίες του διαδικτύου. Διαβάζουμε Τύπο και βλέπουμε ειδήσεις. Εκεί τα μάθαμε. Όπως μάθαμε χθες το βράδυ από τους δημοσιογράφους ότι πρόσωπο σε εξέχουσα πολιτική θέση έστειλε 11 μηνύματα predator από το προσωπικό του τηλέφωνο προς ισάριθμα θύματα.

«Κονιορτοποιηθήκατε χθες από την ομιλία του πρωθυπουργού»

Προφανώς κύριε πρόεδρε το να αισθανθείτε την ανάγκη να επανέλθετε στην χθεσινή επιχειρηματολογία σημαίνει ότι κάτι σας ενόχλησε, είπε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, λαμβάνοντας τον λόγο αμέσως μετά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και προσέθεσε:

«Κονιορτοποιηθήκατε χθες από την ομιλία του πρωθυπουργού και αισθανθήκατε την ανάγκη να έρθετε να μας πείτε τα ίδια. Εάν θεωρούσατε ότι σας είχε πάει καλά η χθεσινή συζήτηση δεν θα ερχόσαστε για δεύτερο γύρο. Και τώρα επιζητάτε αυτόν τον δεύτερο γύρο».

Ο υπουργός ανέφερε στον κ. Ανδρουλάκη πως «χαίρομαι που κόπτεστε για το κράτος δικαίου και είμαστε μαζί σας, όπως όλοι» αλλά προσέθεσε πως «θέλω να κάνουμε κάποιες καθαρές εξηγήσεις: κράτος Δικαίου με αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να υπάρχει».

Ειδικά για το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Βορίδης ρώτησε «θεωρείτε ότι η Δικαιοσύνη δεν κάνει σωστά τη δουλειά της; Θέλετε εσείς να της πείτε πώς θα την κάνει; Θέλετε να της υποδείξετε τον τρόπο; Θέλετε μήπως να της πείτε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της κρίσης της;» και προσέθεσε:

«Εμείς λέμε ότι η υπόθεση αυτή είναι στη Δικαιοσύνη, ευχόμαστε την ταχεία διαλεύκανσή της. Στηρίζουμε τη Δικαιοσύνη σε ό,τι χρειάζεται και αναμένουμε την κρίση της. Εσείς θέλετε κάτι άλλο επί αυτού ή είστε μαζί μας; Ή αυτό που θέλετε είναι να προκύψει κάτι συγκεκριμένο από αυτή τη διερεύνηση της Δικαιοσύνης; Και αυτό είναι το κράτος δικαίου; Έτσι το καταλαβαίνετε;». Τόνισε ότι «σε εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις έχει νομολογήσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι οφείλουν οι πολιτικοί να απέχουν από οποιαδήποτε εμπλοκή ή και δήλωση, διότι αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος της χειραγωγήσεως» και προσέθεσε πως «εμείς περιμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης και την σεβόμαστε»

Για την υπόθεση της ΑΑΔΕ ο κ. Βορίδης απάντησε: «Μας είπατε κ. Ανδρουλάκη πως ο πρωθυπουργός εμέφθη τον κ. Ράμμο (πρόεδρο της ΑΑΔΕ). Ένα πράγμα περιμένουμε από τον κ. Ράμμο να μας κατονομάσει τα πολιτικά, τα κυβερνητικά πρόσωπα, της ΝΔ ή τα όποια… τον απείλησαν και τον ενόχλησαν. Μπορεί να μας τα πει; Εμείς δεν περιμένουμε κάτι άλλο. Διότι όταν ένας άνθρωπος με την περιωπή και το κύρος του κ. Ράμμου βγαίνει και λέει κάτι τέτοιο όλοι περιμένουμε να ακούσουμε ονόματα. Ποιος τον πήρε τηλέφωνο και τι του είπε;».

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι «εγώ δεν χρησιμοποίησα ότι έχετε πει εσείς κανένα κουτσομπολιό καμία συνωμοσιολογία. Αλλά εσείς πολιτικός αρχηγός που έρχεστε και μας λέτε για κάποιο Θανάση ή Γρηγόρη… που έστειλε κάτι … που έγραψε ένα δημοσίευμα… Αυτά δεν είναι κουτσομπολιά; Αυτά είναι αποδεδειγμένα γεγονότα που λέγονται από τη Δικαιοσύνη; Και έρχεστε και μας τα λέτε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και με εγκαλείτε πως εγώ κουτσομπολεύω; Με συγχωρείτε, μεγαλύτερη ”κουτσομπόλα” από αυτό που ακούσαμε προηγουμένως εγώ δεν έχω ακούσει στη Βουλή. Αναπαραγωγή φημολογιών, ισχυρισμών, που είναι όλα αναπόδεικτα, χωρίς μια συγκεκριμένη βάση. Εάν υπάρχει οτιδήποτε ας πάει να ελεγχθεί στη Δικαιοσύνη και ας μην απασχολεί το έργο του Κοινοβουλίου».​

«Ο διεθνής Τύπος είναι κουτσομπολιά; Η “Καθημερινή” είναι κουτσομπολιά;»

«Πολλές φορές το θράσος μετατρέπεται σε επάγγελμα» ανταπάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εμπιστεύεται την Δικαιοσύνη μόνο με κυβέρνηση ΝΔ. «Έτσι όπως σας άκουσα θα μας πείτε να ζητήσουμε συγγνώμη για τις υποκλοπές», είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Βορίδη. Συνέχισε λέγοντας πως δεν «μπήκαμε εμείς σε αυτή την περιπέτεια να μας ενημερώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για αυτά που έστησε το παρακράτος στο Μέγαρο Μαξίμου»

«Ο διεθνής Τύπος είναι κουτσομπολιά; Η “Καθημερινή” είναι κουτσομπολιά; Το παρακράτος των social media -και στήσατε εσείς- αυτό είναι το κουτσομπολιό. Οι υπογραφές των έγκριτων δημοσιογράφων και διεθνών μέσων που επικαλούμαι είναι το κουτσομπολιό; Να βάζετε και να συγκρίνετε έγκριτους δημοσιογράφους με την Ομάδα Αλήθειας;» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την κυβέρνηση να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος με το ψήφισμα του ΟΗΕ, «εκθέτοντας την ελληνική διπλωματία», και να αφήσει τις θεωρίες περί ανοχής στη Χαμάς, γιατί δεν θα βρει ιστορικά τέτοια ανοχή στη δημοκρατική παράταξη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις