Πολιτική

Βουλή: Τροπολογία του ΚΚΕ για νομιμοποίηση των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών

Τροπολογία με θέμα τη μονιμοποίηση των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών, κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το κείμενο της τροπολογίας, το ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, προτείνει: «Οι ήδη υπηρετούντες πενταετούς θητείας υπάλληλοι στο πυροσβεστικό σώμα που παρατάθηκε η θητεία τους για πέντε ακόμη έτη με την υπ’ αριθ. 9531 οικ. Φ.300.2/13-02-2017 απόφαση του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος “Απόφαση ανανέωσης της θητείας χιλίων τετρακοσίων εξήντα έξι (1466) Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο Πυροσβεστικό Σώμα” και οι οποίοι δεν πληρούν τα κριτήρια κατάταξης στο μόνιμο προσωπικό του, καθώς και οι 1.250 απασχολούμενοι με σύμβαση κατά την αντιπυρική περίοδο εποχικοί πυροσβέστες, καταλαμβάνουν μόνιμες οργανικές θέσεις, και σε περίπτωση έλλειψης οργανικών θέσεων συστήνονται νέες, υπαγόμενες στο υπουργείο Εσωτερικών που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία της χώρας ή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη Δασική Υπηρεσία για την κάλυψη των αναγκών της.

Για όλη την μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη κάλυψη των οργανικών κενών του πυροσβεστικού σώματος από την διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, οι υπάλληλοι αυτοί καλύπτουν τομείς πυροπροστασίας και πρόληψης του πυροσβεστικού σώματος. Με τη λήξη της μεταβατικής περιόδου απασχολούνται με τα νέα καθήκοντα πρόληψης, φύλαξης και διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων καθώς και με εκχιονισμούς των οδικών δικτύων της χώρας, με αντιπλημμυρικές και αντισεισμικές παρεμβάσεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης: Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ισχυρό κόμμα στις εκλογές και έχουμε πολιτική εικόνα Μητσοτάκη – Τσίπρα, θα μπούμε στη μηχανή του χρόνου
«Αν είχα κάνει στη χώρα, στους θεσμούς, στην οικονομία και στην κοινωνία, ό,τι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, θα είχα εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο»
Νίκος Ανδρουλάκης
Η Γιαννακοπούλου «γλέντησε» την Παπαδοπούλου on air: «Άννα, ήσουν στο ΠΑΣΟΚ, αυτό μπορείς να το απαντήσεις κι εσύ»
Αιχμηρός διάλογος για την «εντιμότητα», με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να υπενθυμίζει στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ την προηγούμενη πολιτική της διαδρομή
Παπαδοπούλου και Γιαννακοπούλου
8