Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βούτσης: Εκπρόσωποι Παμμακεδονικών ενώσεων μας απειλούν με θάνατο

Βούτσης

Βαριές κατηγορίες για Παμμακεδονικές ενώσεις εξαπέλυσε ο Νίκος Βούτσης από το βήμα της Βουλής, λέγοντας πως με κείμενό τους απειλούν να σκοτώσουν του βουλευτές εάν ψηφίσουν όνομα με τον όρο “Μακεδονία”.

Όπως είπε ο κ. Βούτσης, μέσω e-mail έφτασε και στους 300 βουλευτές κείμενο που απειλεί με θάνατο η ισόβια για την περίπτωση ψήφισης σύνθετης ονομασίας με το όνομα “Μακεδονία”.

Ο πρόεδρος της Βουλής προχώρησε στις αποκαλύψεις αυτές, στην συζήτηση που έγινε σχετικά με την “επίθεση” της Χρυσής Αυγής κατά των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών, χαρακτηρίζοντάς του ανθρώπους του Ερντογάν.

“Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν εννοώ μόνο τη Χρυσή αυγή. Σε όλη την Ευρώπη αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια λογικές με τις οποίες ανενδοίαστα προχωρούν στην εξύμνηση των ναζι. Κάποιοι έχουν ξεφύγει και από εδώ, γιατί μοιράστηκαν στου Έλληνες βουλευτές κείμενα από εκπροσώπους Πανμακεδονικών Οργανώσεων, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και λένε ότι θα πρέπει να επιβληθεί η ποινή του θανάτου ή των ισοβίων σε όσους τολμήσουν να ψηφίσουν την πρόταση που θα φέρει η κυβέρνηση για την ονομασία των Σκοπίων εάν εμπεριέχει μέσα της σύνθετη ονομασία… Όλα αυτά είναι διχαστικά κηρύγματα… που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Σημειώνεται εδώ πως έχουν αποσταλεί εξώδικα από Παμμακεδονικές Ενώσεις εναντίον βουλευτών. Μέρος αυτών μπορείτε να δείτε στην συνέχεια, με τα ονόματα των βουλευτών να μην παρουσιάζονται για ευνόητους λόγους.

Δείτε τις φωτογραφίες

Καταδίκη των Χρυσαυγιτών

Την ίδια ώρα Ομόφωνα τα κόμματα καταδίκασαν την “επίθεση” της Χρυσής Αυγής μέσα στην Βουλή των Ελλήνων κατά των τεσσάρων μουσουλμάνων Ελλήνων βουλευτών.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκο Παππάς επιβεβαίωσαν και πάλι ότι είναι αμετανόητοι,  αποκαλύπτοντας ότι αυτό αποτελεί πολιτική στρατηγική επιλογή και «δεν τους νοιάζουν οι οποιεσδήποτε κυρώσεις…”.

Στον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, που απαξίωσε να παραβρεθεί στην Ολομέλεια αλλά και στον Παναγιώτη Ηλιόπουλο κυρώθηκε η ποινή της μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που προβλέπει την περικοπή του 25% της βουλευτικής τους αποζημιώσεως για ένα μήνα.

Για τον Ηλία Κασιδιάρη που είχε επιδείξει δύο φορές την ίδια αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής του επιβλήθηκε η διπλάσια συνολικά σε κόστος ποινή, δηλαδή της περικοπής του 50% της βουλευτικής του αποζημιώσεως για ένα μήνα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις