Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Βουλή: Διαφοροποίηση Βενιζέλου από την γραμμή της Φώφης Γεννηματά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με σαφείς διαφοροποιήσεις από την «γραμμή» αποστάσεων του ΠΑΣΟΚ από την προεξόφληση της μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ εμφανίσθηκε στην Βουλή ο Ευαγγελος Βενιζέλος.

Την στιγμή που η Φώφη Γεννηματά έχει επιβάλει στο εσωτερικό του κόμματός της την γραμμή των αποστάσεων από τη ΝΔ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έδωσε το δικό του «στίγμα» λέγοντας πως «στόχος μας θα πρέπει να είναι η χώρα… να συσπειρώσουμε το έθνος… με τη δημιουργία ενός σχεδίου ανασυγκρότησης των πραγματικά δημοκρατικών δυνάμεων που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις, τις επενδύσεις και την κοινωνική συνοχή, στην ισότιμη ευρωπαϊκή πορεία…» και έγινε ακόμα ποιο σαφείς προσθέτοντας «θα αντιταχθούμε μετά τις επόμενες εκλογές  σε κάθε ανεύθυνη και μικροκομματική συμπεριφορά που οδηγεί σε πολιτικό αδιέξοδο, σε διπλές εκλογές  και οικονομική  οπισθοχώρηση την πατρίδα « «δείχνοντας» με τον τρόπο αυτό, εμμέσως πλην σαφώς ως μονόδρομο την μετεκλογική προγραμματική συνεργασία με την ΝΔ που θα φέρει και «ένας σύγχρονος, δίκαιος και αντιπροσωπευτικός εκλογικός νόμος».

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο με τις εκλογικές αλλαγές της Κυβέρνησης ως «νομοσχέδιο πολιτικού κεροσκοπισμού…», καταλόγισε ότι φέρνει την απλή αναλογική «για να πέσει στα μαλακά…» ότι «ευτελίζει τους θεσμούς και ευτελίζεται συναλλοσσόμενη με όποιον βρει μπροστά της: από τη Χρυσή Αυγή μέχρι εξωκοινοβουλευτικούς πρόθυμους συνομιλητές…γλύφει για να του πούμε κοινά την Χρυσή Αυγή… και κάνει παντέντες και παιχνίδια εξουσία με την προνομιούχα αντιμνημονιακή δεξιά που συνεισφέρει ιδίως με την τεχνολογία παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και το βαθύ  κράτος… όπως και δεν δυστάζει να ανοίξει με την αναθεώρηση του Συντάγματος ακόμα και θέμα άμεσης εκλογής του ΠτΔ με  ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του για να κλείνει το μάτι σε συνεργάσιμες με συντηρητικές δυνάμεις. Το πρόσημο της κυβέρνησης από κεντροαριστερό με καταπληκτική ευκολία γίνεται κεντροδεξιό ή ό,τι νάναι, αρκεί να μένουν κάποιοι στο παιχνίδι εξουσίας…».

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μάλιστα προχώρησε σε μια βαριά μοφή προς την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λέγοντας πως «για όσους δεν δίστασαν πέρσι να συζητήσουν την εμπλοκή του στρατού  και  την αναστολή συνταγματικών δικαιωμάτων» Εμείς είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «αποτρέπουμε αυτόν τον τυχοδιωκτισμό. Η χώρα δεν έχει ανάγκες από παιχνίδια εξουσίας αλλά από εθνική συναίνεση, ενότητα και συστράτευση όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρώπη».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε