Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Βουλή – Κουτσούμπας: Είστε άξιοι διαχειριστές των επιχειρηματικών ομίλων

Βουλή – Κουτσούμπας: Είστε άξιοι διαχειριστές των επιχειρηματικών ομίλων

«Κάθε φορά που έχετε πρόβλημα βρίσκεται ένα πυροτέχνημα. Aυτό είναι και το Παράλληλο Πρόγραμμα. Στην πραγματικότητα αυτά που φέρνετε και εδώ είναι φιλοεπιχιερηματικές πολιτικές και όχι φιλολαϊκές, και το δείχνει ακόμα και το παράδειγμα του νοσοκομείου της Σαντορίνης…» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη συζήτηση για το “παράλληλο πρόγραμμα” στη Βουλή. 

Ο γενικός γραμματέας τόνισε: «Είναι τόσο αριστερή η πολιτική σας που κάνατε τη ΝΔ να διαμαρτυρηθεί γιατί τις κλέψατε την «μαύρη» βίβλο του προγράμματός της! Τα ράσα δεν κάνουν το παπά. Είστε άξιοι διαχειριστές των επιχειρηματικών ομίλων. Η αγάπη σας για τον λαό τελείωσε εκεί που αρχίσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και του κεφαλαίου».

Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την αγροτική πολιτική και την κατασυκοφάντηση των αγροτών που αγωνίζονται στα μπλόκα. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, το χαρακτήρισε « λαιμητόμο» και σημείωσε πως «οι λαϊκοί αγώνες που έγιναν είναι η αρχή και θα συνεχιστούν, θα δυναμωθούν και θα κλιμακωθούν όταν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή. Ο λαός είπε έχει πλέον πλούσια και πολύτιμη εμπειρία για να καταλάβει αυτά που τους λέτε ότι μετά την αξιολόγηση θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων και ξέρει ότι είναι «αέρας κοπανιστός» και την επόμενη ημέρα θα έρθουν και νέα μέτρα..

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέβασε τους τόνους και για την εξωτερική πολιτική και την έλευση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο λέγοντας πως «κανένας επικοινωνιακός αντιπερισπασμός δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ακολουθεί το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων σε όλα τα επίπεδα και στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική. Ακολουθείτε το δρόμο των στρατιωτικών επεμβάσεων των νατοϊκών δυνάμεων παρόλο που ξέρετε ότι η ανάμειξη του ΝΑΤΟ στην περιοχή αυτό που κάνει είναι να ενισχύει την κλιμάκωση του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή. Ενισχύεται η Τουρκία για τις στρατιωτικές επεμβάσεις της , οξύνει τους ανταγωνισμού μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας και μεγαλώνει τους κινδύνους από μια τέτοια αντιπαράθεση και πρόσθεσε «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρει σοβαρότατες ευθύνες σε αυτή την εξέλιξη. Παρά τα λόγια συμπάθειας προς τους πρόσφυγες που έχετε, εσείς ψηφίσατε όλα τα μέτρα και σχέδια που τελικά αυτό που κάνουν είναι να υπάρχουν πρόσφυγες πολέμου, άνθρωποι ξεριζωμένοι από τον τόπου τους για να μετατρέπονται σε φτηνά εργατικά χέρια στην Ευρώπη”.

Απέναντι, σε όλα αυτά, είπε ο κ. Κουτσούμπας «το ΚΚΕ καλεί το λαό σε επαγρύπνηση και πάλι για τα δικαιώματά του»  

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε