Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

Βουλή LIVE – Μεϊμαράκης: Είχατε πολύ ευνοϊκότερη μεταχείριση από τους ξένους απ’ ότι εμείς

Βουλή LIVE – Μεϊμαράκης: Είχατε πολύ ευνοϊκότερη μεταχείριση από τους ξένους απ’ ότι εμείς

“Και να θέλουμε ν’ αγιάσουμε δεν μας αφήνετε. Ισως προσπαθήσατε να συσπειρώσετε την κοινοβουλευτική σας ομάδα. Αν είναι έτσι, το δέχομαι”, ξεκίνησε την ομιλία του από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

“Τι παραπάνω να σας κάνει η αντιπολίτευση; Χαίρομαι που δεν μας είπατε πως η ψηφοφορία θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό σας, γιατί θα μπλοκάρατε την διαδικασία”, είπε ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού:

“Πριν από λίγο μου λέγατε παραμύθια πως δεν θα μιλήσετε, για να μη μιλήσω κι εγώ και τελικά μιλήσατε. Γι’ αυτό δεν σας εμπιστεύονται ούτε οι ξένοι. Εξι μήνες διαπραγματεύεστε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ”, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η τωρινή κυβέρνηση είχε από τους Ευρωπαίους εταίρους ευνοϊκότερη μεταχείρηση απ’ ‘οτι η προηγούμενη:

“Είχατε πολύ ευνοϊκότερη μεταχείριση από τους ξένους το πρώτο τρίμηνο της θητείας σας, σε σχέση με το τελευταίο τετράμηνο του ’14. Όλο χαμόγελα και …γραβάτες”.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε την κυβέρηση ότι κορόιδεψε τον ελληνικό λαό: “Υφαρπάξατε τη ψήφο του λαού γιατί του τάξατε το καινούριο; Ποιο καινούργιο; Τις κλειστές τράπεζες;”.

Η Νέα Δημορκατία σας στηρίζει τώρα για να συνεχιστεί η ευρωπαική πορεία,  αλλά όταν έρθουν στη Βουλή θέματα υγείας, και παιδείας θα πρέπει να υπάρχει πρώτα μια συνεννόηση, προτού σας ψηφίσουμε. Αυτή τη στιγμή, είναι πολιτική δύναμη για μας να σας πούμε “προχωρείστε”.

“Το 251 που πήρατε από τη Βουλή, μέτρησε στη διαπραγμάτευση. Μην έρθετε πάλι να μας πείτε ότι ο κίνδυνος πέρασε και οι εταίροι έιναι εκβιαστές. Ο κίνδυνος δεν πέρασε. Η συμφωνία φέρνει την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου και πρέπει να την υλοποιήσετε”, δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης που προέβλεψε πως” τα μέτρα θα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που υπολογίζετε. Προχωρήστε γιατί δεν υπάρχει χρόνος. Αυτό το στοίχημα πρέπει να το κερδίσουμε.
Η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση”.

Στη συνέχεια ακολούθησε μία αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους. Ο μεν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως στο ζήτημα του χρέους δεν έχει προστεθεί τίποτα περισσότερο από το 2012. Ο δε πρωθυπουργός διέψευσε λέγοντας πως αυτή τη φορά στη συμφωνία, υπάρχουν δύο όροι για το χρέος, ο ένας αφορά την περίοδο χάριτος και ο άλλος την επιμήκυνση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε