Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βουλή: Οργή από αντιπολίτευση! Αχτσιόγλου: Δεν κόβουμε συντάξεις, τις παγώνουμε

Βουλή: Οργή από αντιπολίτευση! Αχτσιόγλου: Δεν κόβουμε συντάξεις, τις παγώνουμε

Μάχες σε ιδεολογικά και συνταγματικά χαρακώματα με φόντο το χρέος μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στην Βουλή για τις πέντε τροπολογίες «ουρές» με προαπαιτούμενα για να κλείσει η αξιολόγηση.

Η επιλογή της κυβέρνησης να φέρει τις διατάξεις αυτές που αφορούν το πάγωμα των συντάξεων, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίες, το αφορολόγητο, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τα οικονομικά των κομμάτων στην κύρωση συμφωνίας για την αλιεία έχει ανάψει κοινοβουλευτική φωτιά.

Για «γελιοποίηση του κοινοβουλίου και της λαϊκής κυριαρχίας» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, για «εξευτελιστική διαδικασία» και «για κυβέρνηση βαθιά νυχτωμένη» μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜ ΣΥΜΠ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Το ΚΚΕ με τον Νίκο Καραθανασόπουλο ανακοίνωσε και επισήμως ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για άθλιες μεθοδεύσεις. Η κυβέρνησης δεν εκπέμπει καμία σοβαρότητα και οι δανειστές μας έχουν περάσει για ανέφερε από την πλευρά της ΕΚ ο Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.
Στον αντίποδα, ο κοινοβουλευτικός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, υπεραμύνθηκε της διαδικασίας στην αναγκαιότητα να μιλήσουμε με τη γλώσσα του πολιτικού πραγματισμού» ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ανέφερε πως «δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Παρέμβαση και από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για να αντικρούσει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί κοινοβουλευτικής γελοιότητας με συμψηφισμούς…
Χαρακτηριστικά ανέφερε πως μπορεί να μην έχει νόημα ο συμψηφισμός με τις τακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων για την διαδικασία νομοθέτησης ωστόσο, η σύγκριση με το πλήθος διαδικασιών μέσω ΠΝΠ που δεν συζητούνταν καθόλου είναι κταφανείς. Στον αντίλογο της αντιπολίτευσης να έρθουν οι τροπολογίες αυτές σε ενιαίο νομοσχέδιο την Δευτέρα, ο κ. Νίκος Βούτσης αντέτεινε πως δεν είναι εφικτό καθώς στο εξωτερικό εξελίσσονται μια σειρά συζητήσεις στην κατεύθυνση η χώρα να πετύχει μια συμφωνία…

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, ως επισπεύδον υπουργός του νομοσχεδίου επιχειρηματολόγησε μιλώντας για το «υπέρτατο συμφέρον, καθώς με αυτά τα προαπαιτούμενα ολοκληρώνεται η δεύτερη αξιολόγηση» και είπε πως θα περίμενε από την αντιπολίτευση «περισσότερη υπευθυνότητα αυτή τη στιγμή» προσθέτοντας πως «εμείς θα προχωρήσουμε και χωρίς εσάς…»

Η ΝΔ έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας που μπορεί να υποστηρίχτηκε από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης όμως απορρίφθηκε από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου υποστηρίζοντας τις τροπολογίες της αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας και τις νέες θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί στον ιδιωτικό τομέα, για την επέκταση του παγώματος των συντάξεων λέγοντας πως αυτό ουσιαστικά είναι για ένα χρόνο και δεν είναι περικοπή απλά δεν θα υπάρξουν αυξήσεις έτσι ώστε να διατηρηθούν τα πλεονάσματα του 3.5%.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε